مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,035
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی و بررسی برخی فاکتورهای بیماریزایی جدایه های Pseudomonas tolaasii جدا شده از قارچ خوراکی تکمه ای سفید در ایران

صفحات

 صفحه شروع 399 | صفحه پایان 412

چکیده

 بیماری لکه قهوه ای قارچ خوراکی تکمه ای سفید (Agaricus bisporus) در سال های اخیر به عنوان یک بیماری شایع در سالن های پرورش قارچ ایران, ایجاد مشکل نموده است. علائم بیماری به صورت, لکه های کوچک قهوه ای, سوختگی قهوه ای و کلاهک های پوسیده که حالت لزج و چسبناکی دارند مشاهده می شود. باکتری Pseudomonas tolaasii به عنوان عامل اصلی ایجاد لکه قهوه ای مطرح می باشد. اما در منابع همیشه بیش از یک میکروارگانیسم به عنوان عامل لکه قهوه ای در نظر گرفته می شود. نمونه برداری از کلاهک قارچ های دارای علائم مشکوک از استان های البرز, خراسان رضوی, تهران, سمنان و قزوین در سال 1390 صورت پذیرفت. آزمونهای مختلف بیوشیمیایی, فیزیولوژیکی, تغذیه ای و تکثیر ناحیه یک کیلو بازی از 16S rDNA با استفاده از آغازگرهای رفت و برگشت (Ps-F, Ps-R) مشخص نمود که جدایه متعلق به جنس Pseudomonas و گونه Pseudomonas tolaasii هستند. آزمون اثبات بیماریزایی جدایه ها بر روی کلاهک قارچ تکمه ای درجات مختلفی از شدت بیماریزایی را در بین جدایه ها نشان داد. با بررسی برخی از فاکتورهای بیماریزایی مشخص گردید, جدایه هایی که بیشترین توان بیماریزایی را دارند از قدرت تولید سیدروفور پایووردین بالاتری برخوردار می باشند. در هیچ یک از جدایه ها, ارتباط مستقیمی بین تولید سایر فاکتورهای بیماریزایی باکتری ها از جمله تولید بیوفیلم, تولید تولاسین, تحرک و تولید سیگنال Pseudomonas quinolone signal (PQS) مشاهده نشد. نتایج این تحقیق نشان داد که در باکتری Pseudomonas tolaasii, همانند اغلب سودوموناس ها, PQS وجود دارد اما نقش واقعی آن مشخص نیست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اخلاقی، مهدی، طریقی، سعید، فارسی، محمد، و طاهری، پریسا. (1394). شناسایی و بررسی برخی فاکتورهای بیماریزایی جدایه های Pseudomonas tolaasii جدا شده از قارچ خوراکی تکمه ای سفید در ایران. بیماریهای گیاهی، 51(4)، 399-412. SID. https://sid.ir/paper/48317/fa

    Vancouver: کپی

    اخلاقی مهدی، طریقی سعید، فارسی محمد، طاهری پریسا. شناسایی و بررسی برخی فاکتورهای بیماریزایی جدایه های Pseudomonas tolaasii جدا شده از قارچ خوراکی تکمه ای سفید در ایران. بیماریهای گیاهی[Internet]. 1394؛51(4):399-412. Available from: https://sid.ir/paper/48317/fa

    IEEE: کپی

    مهدی اخلاقی، سعید طریقی، محمد فارسی، و پریسا طاهری، “شناسایی و بررسی برخی فاکتورهای بیماریزایی جدایه های Pseudomonas tolaasii جدا شده از قارچ خوراکی تکمه ای سفید در ایران،” بیماریهای گیاهی، vol. 51، no. 4، pp. 399–412، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48317/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button