مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

397
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سه گونه قارچ میکوریزا (.Glomus SPP) بر شاخص های فیزیولوژیک گندم در شرایط شور

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 52

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر قارچ های میکوریزا آربوسکولار بر شاخص های فیزیولوژیکی گیاه گندم, رقم چمران, تحت تنش شوری آزمایشی گلدانی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت یک بار خرد شده فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 91-1390 به اجرا در آمد. فاکتورهای مورد آزمایش شامل فاکتور اول, شوری آب (کیفیت آب) در چهار سطح آب تصفیه (dS m-1 1 ³EC), آب شهری (dS m-1 3-7.1 EC =), آب شهری به همراه نمک و آب تصفیه به همراه نمک (dS m-1 8EC = ), فاکتور دوم شامل استریلیزاسیون خاک شامل خاک استریل و خاک غیر استریل و فاکتور سوم کاربرد قارچ میکوریزا شامل 3 گونه eGlomus mossea,G. intraradices, G. geosporum, مخلوط سه گونه قارچ و شاهد (بدون تلقیح) اعمال گردید. نتایج نشان داد که اعمال شوری سبب کاهش محتوای نسبی آب برگ و هدایت روزنه ای و افزایش نشت الکترولیت در هر دو مرحله گرده افشانی و پر شدن دانه گردید ولی عدد SPAD و حداکثر عملکرد فتوسیستم II (Fv/Fm) و عملکرد کوانتومی فتوسیستم II(FPSII) فقط در مرحله پر شدن دانه با افزایش غلظت شوری کاهش معنی داری نشان داد. کاربرد قارچ میکوریزا سبب افزایش محتوای نسبی آب برگ, هدایت روزنه ای,Fv/Fm و FPSII و کاهش نشت الکترولیت در گیاه میزبان نسبت به شاهد گردید که این تغییرات بسته به گونه قارچی با افزایش سطح شوری به طور معنی داری بیشتر بود. هدایت روزنه ای بیشترین همبستگی مثبت (r=0.77) و نشت الکترولیت بیشترین همبستگی منفی (r=-0.85) را با شاخص تحمل به شوری نشان دادند. کاهش عدد SPAD در مرحله پر شدن دانه با افزایش شوری نشان دهنده تخریب کلروفیل می باشد. عدد SPAD, همبستگی مثبت و معنی داری با شاخص تحمل به شوری و FPSII نشان داد. با توجه به نتایج آزمایش می توان بیان نمود گونه های G. mosseae و G. geosporumبا افزایش محتوای نسبی آب برگ و کاهش نشت الکترولیت, منجر به بهبود تحمل گندم در شرایط شور گردیدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حبیبی، سمانه، مسکرباشی، موسی، و فرزانه، معصومه. (1393). تاثیر سه گونه قارچ میکوریزا (.Glomus SPP) بر شاخص های فیزیولوژیک گندم در شرایط شور. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 37(3)، 37-52. SID. https://sid.ir/paper/485602/fa

    Vancouver: کپی

    حبیبی سمانه، مسکرباشی موسی، فرزانه معصومه. تاثیر سه گونه قارچ میکوریزا (.Glomus SPP) بر شاخص های فیزیولوژیک گندم در شرایط شور. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1393؛37(3):37-52. Available from: https://sid.ir/paper/485602/fa

    IEEE: کپی

    سمانه حبیبی، موسی مسکرباشی، و معصومه فرزانه، “تاثیر سه گونه قارچ میکوریزا (.Glomus SPP) بر شاخص های فیزیولوژیک گندم در شرایط شور،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 37، no. 3، pp. 37–52، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/485602/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button