Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

975
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

343
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی های آنتی اکسیدانی پوسته و هسته میوه پسته وحشی (PistaciaKhinjuk Stocks)

صفحات

 صفحه شروع 408 | صفحه پایان 419

چکیده

 هدف از این پژوهش, مطالعه و بررسی ترکیبات شیمیایی و تغذیه ای پوسته و مغز هسته میوه پسته وحشی گونه خینجوک (Khinjuk) بود. برای این منظور, از پوسته و مغز هسته میوه به روش سرد با هگزان روغن گیری شد و پروفایل اسیدهای چرب با روش کروماتوگرافی گازی بررسی گردید. همچنین از روغن های استخراجی نگهداری شده به مدت 3 ماه در دمای اتاق, هر 30 روز آزمون های عدد پراکسید, عدد اسیدی و مقدار کلروفیل اندازه گیری شدند. از پوسته و مغز هسته خشک شده میوه به روش پرکولاسیون با اتانول عصاره گیری شد و میزان ترکیبات فنلی و قدرت مهار رادیکال های آزاد DPPH عصاره ها مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین عصاره ها در درصدهای 1, 2 و 3 درصد به روغن کلزا اضافه شدند و پایداری اکسیداتیو آن ها با دستگاه رنسیمت بررسی گردید. نتایج نشان داد نوع و درصد اسیدهای چرب غالب در پوسته و مغز هسته میوه به ترتیب اولئیک اسید 33 و 41.2, لینولئیک اسید 10.6 و 21.5, آلفالینولنیک اسید 6 و 3.1, پالمیتیک اسید 17.2 و 11, پالمیتولئیک اسید 13.1 و 3.1 بودند. میزان ترکیبات فنلی در پوسته و مغز هسته به ترتیب 25.6 و 6.3 میلی گرم اسید گالیک در گرم نمونه خشک بدست آمد. عدد پراکسید و عدد اسیدی در طول 4 ماه نگهداری به طور معنی داری افزایش پیدا کرداما مقدار کلروفیل در طول زمان به طور معنی داری کاهش پیدا کرد (p£0.01). بیشترین پایداری اکسیداتیو روغن کلزا مربوط به تیمار 3 درصد عصاره پوسته بود (p£0.05). عصاره پوسته تاثیر بیشتری بر مهار رادیکال های آزاد (88 درصد) نسبت به مغز هسته (75 درصد) داشت که این دو می توانند ناشی از مقادیر بالاتر ترکیبات فنولیک پوسته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضوی، سیدحمید، آزادمرددمیرچی، صدیف، محمودی، رزاق، صوتی، محمود، و شیرمحمدی، مجید. (1394). بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی های آنتی اکسیدانی پوسته و هسته میوه پسته وحشی (PistaciaKhinjuk Stocks). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 11(4)، 408-419. SID. https://sid.ir/paper/486108/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضوی سیدحمید، آزادمرددمیرچی صدیف، محمودی رزاق، صوتی محمود، شیرمحمدی مجید. بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی های آنتی اکسیدانی پوسته و هسته میوه پسته وحشی (PistaciaKhinjuk Stocks). پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛11(4):408-419. Available from: https://sid.ir/paper/486108/fa

    IEEE: کپی

    سیدحمید مرتضوی، صدیف آزادمرددمیرچی، رزاق محمودی، محمود صوتی، و مجید شیرمحمدی، “بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی های آنتی اکسیدانی پوسته و هسته میوه پسته وحشی (PistaciaKhinjuk Stocks)،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 4، pp. 408–419، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/486108/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا