مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات روغن و ترکیب دانه در تعدادی از لاین ها و واریته های گلرنگ

صفحات

 صفحه شروع 136 | صفحه پایان 150

چکیده

گلرنگ (Carthamus tinctorius L.) یکی از گیاهان دانه روغنی است که به دلیل سازگاری وسیع آن با عوامل محیطی می تواند در تامین دانه های روغنی کشور بسیار سهیم باشد. گلرنگ در منطقه اصفهان, بعد از برداشت غلات دانه ریز و به عنوان کشت دوم در سطح نسبتا وسیعی کشت می شود. امروزه تلاش هایی به منظور بهبود کیفیت روغن گلرنگ و امکان استفاده گسترده از آن در صنعت روغن های خوراکی در حال انجام است. در این تحقیق کمیت و کیفیت روغن استخراجی از دانه 20 ژنوتیپ مختلف داخلی و خارجی گلرنگ بررسی شده است. محتوای روغن و پروتئین دانه ژنوتیپ ها به ترتیب دارای دامنه 20.24 تا 36.73% و 15.64 تا 21.50% بود. ژنوتیپ های 121C و 2428E با بیشترین میزان روغن (به ترتیب 36.73 و 36.24%) از نظر محتوای روغن و ژنوتیپ های 112M و 2428E با بیشترین میزان پروتئین (به ترتیب 21.50 % و 21.40%) از نظر محتوای پروتئین بهترین ژنوتیپ های داخلی مورد مطالعه بودند. هدف عمده اصلاح گلرنگ, تغییر ترکیب روغن و به طور خاص افزایش اسید اولئیک است. تعیین ترکیب اسیدهای چرب روغن با استفاده از گاز کروماتوگرافی نشان داد که بیشترین میزان اسید اولئیک در روغن ژنوتیپ 112(%21.03) M و بیشترین میزان اسید لینولئیک مربوط به روغن ژنوتیپ 15 (%80.11) K می باشد که از نظر میزان اسید لینولئیک بین ژنوتیپ 15 K با رقم اصلاح شده خارجی (%79.97) Saffire اختلاف معنی داری وجود نداشت. نتایج حاصل گویای آن است که فعالیت های به نژادی بر خصوصیات روغن موثر بوده و از جمله ژنوتیپ های دارای اهمیت, دو ژنوتیپ اصلاحی داخلی m112 و m420 می باشند که از نظر پروفیل اسید چرب و نیز پایداری روغن دارای کیفیت مطلوبی بوده و کاربرد آنها در برنامه های اصلاحی می تواند به دستیابی به روغنی با کیفیت مطلوب منجر شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدزاده، صفورا، کدیور، مهدی، و سعیدی، قدرت اله. (1388). بررسی خصوصیات روغن و ترکیب دانه در تعدادی از لاین ها و واریته های گلرنگ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 5(2 (نیمه دوم))، 136-150. SID. https://sid.ir/paper/486758/fa

    Vancouver: کپی

    احمدزاده صفورا، کدیور مهدی، سعیدی قدرت اله. بررسی خصوصیات روغن و ترکیب دانه در تعدادی از لاین ها و واریته های گلرنگ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛5(2 (نیمه دوم)):136-150. Available from: https://sid.ir/paper/486758/fa

    IEEE: کپی

    صفورا احمدزاده، مهدی کدیور، و قدرت اله سعیدی، “بررسی خصوصیات روغن و ترکیب دانه در تعدادی از لاین ها و واریته های گلرنگ،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 2 (نیمه دوم)، pp. 136–150، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/486758/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button