مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

207
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پرایمینگ بذر بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک رقم گلدشت گلرنگ در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 این پژوهش به منظور ارزیابی تاثیر پرایمینگ بذر رقم گلدشت گلرنگ در کاهش خسارت تنش شوری به صورت کشت هیدروپونیک در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه ولی عصر رفسنجان در سال 1388 اجرا شد. بدین منظور, تیمارهای پرایمینگ در چهار سطح (بدون پرایمینگ و پرایمینگ با آب مقطر, کلرید سدیم و نیترات کلسیم 20 میلی مولار به مدت 24 ساعت) و شوری در چهار سطح (شاهد, 8, 16 و 24 دسی زیمنس بر متر) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی, بررسی شد. نتایج نشان داد که در اثر افزایش شوری, محتوای کلروفیل و میزان پتاسیم کاهش یافت, در حالی که محتوای پرولین و میزان سدیم و منیزیم با افزایش سطوح شوری روند افزایشی را نشان داد. محتوای پرولین, میزان سدیم و نسبت پتاسیم به سدیم تحت تاثیر پرایمینگ قرار گرفت. به طوری که بیشترین میزان پرولین (1.98 میکرومول بر گرم وزن تر برگ) در پرایم کلرید سدیم مشاهده شد. کمترین میزان سدیم (0.6 درصد) بیشترین میزان نسبت پتاسیم به سدیم (1.79) به ترتیب در تیمار بدون پرایم (شاهد) و پرایم نیترات کلسیم مشاهده شد. با افزایش شوری به سطوح 8, 16 و 24 دسی زیمنس بر متر, سرعت رشد گیاه به ترتیب 25, 33 و  50درصد نسبت به شاهد کاهش یافت. در مجموع, نتایج این پژوهش نشان داد که در رقم گلدشت گلرنگ, محتوای پرولین و قند محلول اندام هوایی در واکنش به تنش شوری افزایش یافت و پرایمینگ بذر با کلرید سدیم در شوری زیاد, سبب کاهش صدمات شوری, به ویژه سرعت جذب خالص شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، اصغر، دشتی، حسین، و زیبایی، سمیه. (1391). تاثیر پرایمینگ بذر بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک رقم گلدشت گلرنگ در شرایط تنش شوری. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 2(3)، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/486806/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی اصغر، دشتی حسین، زیبایی سمیه. تاثیر پرایمینگ بذر بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک رقم گلدشت گلرنگ در شرایط تنش شوری. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1391؛2(3):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/486806/fa

    IEEE: کپی

    اصغر رحیمی، حسین دشتی، و سمیه زیبایی، “تاثیر پرایمینگ بذر بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک رقم گلدشت گلرنگ در شرایط تنش شوری،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 2، no. 3، pp. 1–14، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/486806/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button