مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

840
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

283
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری بر برخی صفات بیوشیمیایی و مرفولوژیکی سه ژنوتیپ گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 272 | صفحه پایان 283

چکیده

 شوری در حال تبدیل شدن به یک مشکل جدی در نقاط مختلف جهان است. شوره زارها سه برابر بزرگ تر از زمین مورداستفاده برای کشاورزی می باشد. ازاین رو به منظور بررسی اثر شوری بر برخی شاخص های مورفولوژیک و بیوشیمیایی در ژنوتیپ های گندم آزمایشی در شرایط کشت هیدروپونیک در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح شوری (شاهد و هدایت الکتریکی 6 دسی زیمنس بر مترمربع) و سه ژنوتیپ [دو لاین موتانت T-67-60), (T-65-7-1 و رقم طبسی] بودند. ابتدا بذور لاین های موتانت T-65-7-1 و T-67-60 و طبسی برای داشتن گیاهچه های عاری از هرگونه آلودگی ضدعفونی گردید. سپس بذور روی کاغذ صافی مرطوب درون پتری دیش در شرایط تاریک انکوباتور به مدت 3 روز در دما 1±24 سانتی گراد کشت شدند. پس ازآن انتقال گیاهچه ها در محیط مایع یوشیدا به روش هیدروپونیک در شرایط تیمار شوری و شاهد قرار گرفتند. صفات مورد ارزیابی شامل وزن تر و خشک ساقه و ریشه و طول ساقه و ریشه به عنوان صفات مورفولوژیک و میزان اسید آسکوربیک, آنزیم لیپوکسیژناز (LOX), کلروفیل و شاخص اکسیداسیون سلولی (TBARM) به عنوان خصوصیات بیوشیمیایی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تنش شوری بر رشد گیاه تاثیر منفی دارد. با اعمال شوری میزان LOX, TBARM, اسید آسکوربیک و کلروفیل در ژنوتیپ های موردمطالعه اختلاف معنی داری نشان داد. بیشترین میزان تغییرات LOX و TBARM مربوط به رقم طبسی و کمترین مقدار مربوط به لاین T-67-60 بود. با توجه به همبستگی منفی بین میزان TBARM, LOX و کلروفیل با تحمل به شوری, چنین به نظر می رسد که لاین موتانت T-67-60 تحمل بیشتری در مقایسه با ژنوتیپ های دیگر داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی مصرمی، آمنه، نواب پور، سعید، یامچی، احد، و هوشمند، سعداله. (1394). اثر تنش شوری بر برخی صفات بیوشیمیایی و مرفولوژیکی سه ژنوتیپ گندم نان. تنش های محیطی در علوم زراعی، 8(2)، 272-283. SID. https://sid.ir/paper/491976/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی مصرمی آمنه، نواب پور سعید، یامچی احد، هوشمند سعداله. اثر تنش شوری بر برخی صفات بیوشیمیایی و مرفولوژیکی سه ژنوتیپ گندم نان. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1394؛8(2):272-283. Available from: https://sid.ir/paper/491976/fa

    IEEE: کپی

    آمنه قاسمی مصرمی، سعید نواب پور، احد یامچی، و سعداله هوشمند، “اثر تنش شوری بر برخی صفات بیوشیمیایی و مرفولوژیکی سه ژنوتیپ گندم نان،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 8، no. 2، pp. 272–283، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/491976/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button