مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

410
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

286
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف شوری و کود اوره بر مولفه های رشد، میزان پرولین، ترکیب یونی شربت نی و جذب برخی از عناصر غذایی توسط نیشکر (واریته تجاری CP69- 1062)

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 63

چکیده

 در یک آزمایش گلخانه ای اثر چهار سطح شوری (1, 2, 4 و 8 دسی زیمنس بر متر) و سه سطح کود اوره (200, 300 و 400 کیلوگرم در هکتار) بر بعضی از مولفه های رشد, ترکیب یونی شربت نی و جذب برخی از عناصر غذایی توسط نیشکر واریته CP69-1062 مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به مرحله اجرا در آمد. نتایج نشان داد با افزایش شوری از 1 به 8 دسی زیمنس بر متر طول و وزن ریشه و درنتیجه وزن اندام های هوایی شامل وزن و تعداد نی در گلدان و زیست توده گیاه به شدت کاهش یافت. بیشترین وزن و طول تجمعی ریشه در شوری 1 دسی زیمنس بر متر و مصرف 400 کیلوگرم اوره و کمترین آن ها در شوری 8 دسی زیمنس بر متر و مصرف 200 کیلوگرم اوره ملاحظه گردید. با افزایش کود اوره از غلظت سدیم در گیاه تحت تنش شوری کاسته شد ولی میزان جذب پتاسیم افزایش یافت و این منجر به افزایش نسبت جذب K:Na در برگ و شربت نیشکر, تجمع بیشتر پرولین و نهایتا وزن نی شد. با افزایش شوری میزان هدایت الکتریکی, خاکستر و سدیم شربت نی افزایش معنی داری پیدا کرد. نتایج این مطالعه تائیدی است بر این فرضیه که با مصرف کود نیتروژن کافی می توان تا حدی از بروز اثرات زیان بار شوری بر گیاه کم نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نادیان، حبیب اله، جعفری، سیروس، و ناطق زاده، بهزاد. (1394). اثر سطوح مختلف شوری و کود اوره بر مولفه های رشد, میزان پرولین, ترکیب یونی شربت نی و جذب برخی از عناصر غذایی توسط نیشکر (واریته تجاری CP69- 1062). تنش های محیطی در علوم زراعی، 8(1)، 51-63. SID. https://sid.ir/paper/492032/fa

    Vancouver: کپی

    نادیان حبیب اله، جعفری سیروس، ناطق زاده بهزاد. اثر سطوح مختلف شوری و کود اوره بر مولفه های رشد, میزان پرولین, ترکیب یونی شربت نی و جذب برخی از عناصر غذایی توسط نیشکر (واریته تجاری CP69- 1062). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1394؛8(1):51-63. Available from: https://sid.ir/paper/492032/fa

    IEEE: کپی

    حبیب اله نادیان، سیروس جعفری، و بهزاد ناطق زاده، “اثر سطوح مختلف شوری و کود اوره بر مولفه های رشد, میزان پرولین, ترکیب یونی شربت نی و جذب برخی از عناصر غذایی توسط نیشکر (واریته تجاری CP69- 1062)،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 8، no. 1، pp. 51–63، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/492032/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button