مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

854
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

237
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه ای

صفحات

 صفحه شروع 551 | صفحه پایان 560

چکیده

 در این آزمایش اثر سطوح مختلف شوری آب آبیاری ( 1.7, 5, 10, 15 و 20 دسی زیمنس بر متر) بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه ای ( نوتریفید و باستان) بررسی گردید. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با دو عامل در سه تکرار طی سال زراعی 1390- 1389 انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری عملکرد ماده خشک, کاهش یافت. بیشترین مقدار ماده خشک کل مربوط به تیمار شاهد در ارزن نوتریفید (83.2 گرم بر بوته) و کمترین مقدار مربوط به شوری 20 دسی زیمنس بر متر در ارزن باستان (23.5 گرم بر بوته) بود. کیفیت علوفه و مواد معدنی موجود در اندام های هوایی دو رقم مورد مطالعه تحت تاثیر تنش شوری قرار گرفتند. با افزایش تنش شوری درصد پروتئین, محتوای پتاسیم, کلسیم و منیزیم اندام های هوایی کاهش یافتند ولی درصد فیبر خام و محتوای سدیم افزایش نشان دادند. در تیمار 20 دسی زیمنس بر متر عملکرد ماده خشک ارزن نوتریفید و باستان به ترتیب 44% و 57% نسبت به شاهد کاهش نشان داد. در شوری 10 دسی زیمنس بر متر, ارزن نوتریفید و باستان به ترتیب 24% و 34% نسبت به تیمار شاهد کاهش عملکرد داشتند. بنابراین در این تحقیق مشخص گردید که آستانه تحمل به شوری ارزن نوتریفید تا 5 دسی زیمنس بر متر و ارزن باستان تا 1.7 دسی زیمنس بر متر (تیمار شاهد) می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، حسین، روشن فکر، حبیب اله، حسیبی، پیمان، و مسگرباشی، موسی. (1393). تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه ای. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 28(3 (ب))، 551-560. SID. https://sid.ir/paper/493312/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی حسین، روشن فکر حبیب اله، حسیبی پیمان، مسگرباشی موسی. تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه ای. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1393؛28(3 (ب)):551-560. Available from: https://sid.ir/paper/493312/fa

    IEEE: کپی

    حسین نوروزی، حبیب اله روشن فکر، پیمان حسیبی، و موسی مسگرباشی، “تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت دو رقم ارزن علوفه ای،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 28، no. 3 (ب)، pp. 551–560، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/493312/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button