Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

793
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

212
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری بر خصوصیات جوانه زنی و شاخص های رشدی پنج رقم سویا (.Glycin max L)

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 51

چکیده

 در این تحقیق اثر شوری بر پارامترهای جوانه زنی و مورفولوژیکی 5 رقم سویا (زان, سنچوری, L17, ویلیامز و هاک) به عنوان فاکتور اول و چهار سطح شوری (صفر, 30, 60 و 90 میلی مولار کلرید سدیم) به عنوان فاکتور دوم در شرایط آزمایشگاه و گلخانه دانشکده کشاورزی شهرکرد 1385 به صورت تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. در گیاهانی که تنها در معرض کلرید سدیم قرار داشتند, در مقایسه با گیاهان شاهد, با افزایش غلظت کلریدسدیم, پارامترهای جوانه زنی و رشدی کاهش یافت. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که بیشترین سرعت و درصد جوانه زنی, طول ریشه چه و محور زیر لپه در رقم هاک و کمترین آن ها در رقم L17 مشاهده شد. بیشترین وزن تر و خشک ریشه چه در رقم زان و بیشترین وزن تر و خشک محور زیر لپه در ارقام ویلیامز و L17 مشاهده شد. بیشترین ارتفاع, تعداد گره و سطح برگ مربوط به رقم ویلیامز و L17 و کمترین مربوط به هاکبود. بیشترین و کمترین فاصله میان گره مربوط به ویلیامز و زان به ترتیب می باشد. بیشترین و کمترین شاخه جانبی در هر بوته مربوط به رقم سنچوری و L17 به ترتیب بود. در بین ارقام رقم زان بالاترین تعداد کل برگ و ارقام سنچوری و ویلیامز کمترین تعداد برگ را به خوا د ختصاص دادند. در کل رقم L17 در آزمایش گلخانه و رقم هاک در آزمایش جوانه زنی نسبت به دیگر ارقام تحمل به شوری بهتری نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری فرد، گودرز، رضایی، عبدالمجید، باقری فرد، امین اله، محمدی، شهرام، و باقری، عباس. (1393). اثر تنش شوری بر خصوصیات جوانه زنی و شاخص های رشدی پنج رقم سویا (.Glycin max L). تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 4(1)، 40-51. SID. https://sid.ir/paper/496452/fa

    Vancouver: کپی

    باقری فرد گودرز، رضایی عبدالمجید، باقری فرد امین اله، محمدی شهرام، باقری عباس. اثر تنش شوری بر خصوصیات جوانه زنی و شاخص های رشدی پنج رقم سویا (.Glycin max L). تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1393؛4(1):40-51. Available from: https://sid.ir/paper/496452/fa

    IEEE: کپی

    گودرز باقری فرد، عبدالمجید رضایی، امین اله باقری فرد، شهرام محمدی، و عباس باقری، “اثر تنش شوری بر خصوصیات جوانه زنی و شاخص های رشدی پنج رقم سویا (.Glycin max L)،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 4، no. 1، pp. 40–51، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/496452/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا