مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

7

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تحمل به خشکی ژنوتیپ های سویا (.Glycine max (L.) Merr) در مرحله جوانه زنی

صفحات

 صفحه شروع 137 | صفحه پایان 150

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تحمل ژنوتیپ های مختلف سویا به خشکی در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. فاکتورهای آزمایش عبارت بودن از ژنوتیپ های سویا (گرگان- 3, بار, 7 بار و 10- بار) برای ایجاد پتانسیل های مختلف, از پلی اتیلن گلایکول 6000 استفاده شد. بررسی مولفه های جوانه زنی (درصد, سرعت و یکنواختی جوانه زنی) در محیط پتری دیش و مطالعه رشد گیاهچه (طول و وزن خشک ریشه چه و ساقه چه) در حوله کاغذی انجام گرفت. برای بررسی میزان حساسیت هر یک از صفات در هر یک از ژنوتیپ ها به سطوح مختلف خشکی از شاخص حساسیت به تنش استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش تنش خشکی هر یک از صفات اندازه گیری شده کاهش معنی دار یافتند. در این آزمایش سرعت جوانه زنی در مقایسه با درصد جوانه زنی کاهش بیشتری یافت, به طوری که در پتانسیل های 3- بار, 7- بار و 10- بار درصد جوانه زنی, 0.6, 22 و 32 درصد اما سرعت جوانه زنی 23, 28 و 49 درصد نسبت به شاهد کاهش یافت. طول ساقه چه نیز نسبت به طول ریشه چه کاهش بیشتری در مقابل خشکی نشان داد. ارقام مختلف سویا به دلیل تفاوت های ژنتیکی نسبت به تنش خشکی عکس العمل متفاوت معنی دار نشان دادند. برای همه صفات بین ژنوتیپ و سطوح خشکی اثرات متقابل معنی دار وجود داشت. بین صفات اندازه گیری شده همبستگی مثبت و معنی دار وجود داشت. در این تحقیق در کلیه صفات اندازه گیری شده ژنوتیپ های سحر, هاگ, دیر و گرگان 3 داری بیشترین تحمل (کمترین شاخص حساسیت به خشکی) بودند. ژنوتیپ های LWK, BP, LBK و ویلیامز از حساسترین ارقام بودند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فرخی، آرزو، گالشی، سراله، عبدل زاده، احمد، و زینلی، ابراهیم. (1383). بررسی تحمل به خشکی ژنوتیپ های سویا (.Glycine max (L.) Merr) در مرحله جوانه زنی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(2)، 137-150. SID. https://sid.ir/paper/9196/fa

Vancouver: کپی

فرخی آرزو، گالشی سراله، عبدل زاده احمد، زینلی ابراهیم. بررسی تحمل به خشکی ژنوتیپ های سویا (.Glycine max (L.) Merr) در مرحله جوانه زنی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(2):137-150. Available from: https://sid.ir/paper/9196/fa

IEEE: کپی

آرزو فرخی، سراله گالشی، احمد عبدل زاده، و ابراهیم زینلی، “بررسی تحمل به خشکی ژنوتیپ های سویا (.Glycine max (L.) Merr) در مرحله جوانه زنی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 2، pp. 137–150، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9196/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button