Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,134
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

681
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت، زمان و نحوه ی مصرف عصاره ی جلبک دریایی بر برخی ویژگی های مرفولوژیک ریشه و اندام هوایی گیاه گلرنگ

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 21

چکیده

 به منظور بررسی اثر غلظت, زمان و نحوه ی مصرف عصاره ی جلبک دریایی بر برخی ویژگی های مرفولوژیک ریشه و اندام هوایی گیاه گلرنگ, در سال 1393 این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه ی کاملا تصادفی در سه تکرار در گلخانه ی تحقیقاتی دانشکده ی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل غلظت های مصرف عصاره ی جلبک دریایی در چهار سطح (عدم مصرف و مصرف 1, 1.5 و 2 لیتر در هکتار), مراحل مصرف عصاره ی جلبک دریایی در دو سطح (مصرف در مرحله ی رویشی و مصرف در مرحله ی زایشی) و نحوه ی کاربرد عصاره ی جلبک دریایی در دو سطح (کاربرد به صورت محلول پاشی برگی و کاربرد در خاک) بودند. نتایج نشان داد که غلظت های مصرف عصاره ی جلبک دریایی بر تمامی صفات اندازه گیری شده در این آزمایش اختلاف معنی داری (p<0.01) داشت. زمان های مصرف عصاره ی جلبک دریایی نیز بر تمامی صفات اندازه گیری شده به غیر از ارتفاع اولین شاخه از سطح خاک اثر معنی داری نشان داد. نحوه ی مصرف عصاره ی جلبک دریایی بر حجم ریشه, وزن خشک ریشه, چگالی ریشه, عملکرد بیولوژیک غوزه ی اصلی و ارتفاع اولین شاخه از سطح خاک معنی دار بود. بر اساس نتایج به دست آمده در بر همکنش غلظت و زمان مصرف عصاره ی جلبک دریایی بیش ترین وزن خشک ریشه و چگالی ریشه مربوط به مصرف دو لیتر در هکتار عصاره ی جلبک دریایی در مرحله ی رشد رویشی گیاه بود. مصرف 1.5 لیتر در هکتار عصاره ی جلبک دریایی نسبت به عدم مصرف آن باعث اختلاف 54.08 درصدی در عملکرد بیولوژیک کل شد. هم چنین مصرف عصاره ی جلبک دریایی در مرحله ی زایشی نسبت به مرحله ی رویشی گیاه بیش ترین مقدار عملکرد بیولوژیک را به خود اختصاص داد که این تفاوت در حدود 20.22 درصد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیبی، محمد، خزاعی، حمیدرضا، و نظامی، احمد. (1395). اثر غلظت, زمان و نحوه ی مصرف عصاره ی جلبک دریایی بر برخی ویژگی های مرفولوژیک ریشه و اندام هوایی گیاه گلرنگ. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 8(29)، 5-21. SID. https://sid.ir/paper/497906/fa

    Vancouver: کپی

    سیبی محمد، خزاعی حمیدرضا، نظامی احمد. اثر غلظت, زمان و نحوه ی مصرف عصاره ی جلبک دریایی بر برخی ویژگی های مرفولوژیک ریشه و اندام هوایی گیاه گلرنگ. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1395؛8(29):5-21. Available from: https://sid.ir/paper/497906/fa

    IEEE: کپی

    محمد سیبی، حمیدرضا خزاعی، و احمد نظامی، “اثر غلظت, زمان و نحوه ی مصرف عصاره ی جلبک دریایی بر برخی ویژگی های مرفولوژیک ریشه و اندام هوایی گیاه گلرنگ،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 8، no. 29، pp. 5–21، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/497906/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا