به منظور بررسی اثر غلظت، زمان و نحوه ی مصرف عصاره ی جلبک دریایی بر برخی ویژگی های مرفولوژیک ریشه و اندام هوایی گیاه گلرنگ، در سال 1393 این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه ی کاملا تصادفی در سه تکرار در گلخانه ی تحقیقاتی دانشکده ی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل غلظت های مصرف عصاره ی جلبک دریایی در چهار سطح (عدم مصرف و مصرف 1، 1.5 و 2 لیتر در هکتار)، مراحل مصرف عصاره ی جلبک دریایی در دو سطح (مصرف در مرحله ی رویشی و مصرف در مرحله ی زایشی) و نحوه ی کاربرد عصاره ی جلبک دریایی در دو سطح (کاربرد به صورت محلول پاشی برگی و کاربرد در خاک) بودند. نتایج نشان داد که غلظت های مصرف عصاره ی جلبک دریایی بر تمامی صفات اندازه گیری شده در این آزمایش اختلاف معنی داری (p<0.01) داشت. زمان های مصرف عصاره ی جلبک دریایی نیز بر تمامی صفات اندازه گیری شده به غیر از ارتفاع اولین شاخه از سطح خاک اثر معنی داری نشان داد. نحوه ی مصرف عصاره ی جلبک دریایی بر حجم ریشه، وزن خشک ریشه، چگالی ریشه، عملکرد بیولوژیک غوزه ی اصلی و ارتفاع اولین شاخه از سطح خاک معنی دار بود. بر اساس نتایج به دست آمده در بر همکنش غلظت و زمان مصرف عصاره ی جلبک دریایی بیش ترین وزن خشک ریشه و چگالی ریشه مربوط به مصرف دو لیتر در هکتار عصاره ی جلبک دریایی در مرحله ی رشد رویشی گیاه بود. مصرف 1.5 لیتر در هکتار عصاره ی جلبک دریایی نسبت به عدم مصرف آن باعث اختلاف 54.08 درصدی در عملکرد بیولوژیک کل شد. هم چنین مصرف عصاره ی جلبک دریایی در مرحله ی زایشی نسبت به مرحله ی رویشی گیاه بیش ترین مقدار عملکرد بیولوژیک را به خود اختصاص داد که این تفاوت در حدود 20.22 درصد بود.