مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,340
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول های غذایی مختلف بر عملکرد و برخی شاخص های رشدی کاهو در سیستم هیدروپونیک

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 152

چکیده

 آزمایشی برای شناسایی یک محلول بهینه از بین محلول های غذایی رایج برای پرورش کاهو در دانشگاه تبریز انجام شد. در این آزمایش تاثیر چهار محلول غذایی (هوگلند NSHog, ناپ-NSKnop, انگلستان NSUK و محلول دانشگاه تبریز NSUT) بر روی دو رقم کاهو (سیاهو و کانکویستادور) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی بررسی و صفاتی مانند شاخص کلروفیل, کارایی فتوسنتز, عارضه فیزیولوژیکی سوختگی حاشیه برگ (Tip Burn), وزن تر و خشک, سطح برگ و تعداد برگ خوراکی اندازه گیری شد. گیاهان در بستر پرلایت کشت و محلول رسانی به پای بوته به صورت دستی انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که محلول های غذایی تاثیر معنی دار روی صفات رویشی دارند. به طوری که گیاهان تیمار شده با محلول غذایی انگلستان بیشترین وزن تر, وزن خشک, سطح برگ و تعداد برگ خوراکی را دارا بودند. کمترین میزان وزن تر, وزن خشک, سطح برگ و تعداد برگ خوراکی در تغذیه با محلول دانشگاه تبریز مشاهده شد. نتایج حاکی از وجود تفاوت معنی داری بین ارقام در برخی از صفات بود. رقم سیاهو وزن تر, سطح برگ و تعداد برگ خوراکی, بیشتری نسبت به رقم کانکویستادور داشت. اثر متقابل رقم و نوع محلول غذایی بر صفت شاخص کلروفیل معنی دار شد. با توجه به نتایج می توان گفت که محلول غذایی انگلستان در این آزمایش به عنوان بهترین محلول غذایی برای کشت بدون خاک کاهو می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفایی، میثم، پناهنده، جابر، طباطبایی، سیدجلال، و مطلبی آذر، علیرضا. (1393). تاثیر محلول های غذایی مختلف بر عملکرد و برخی شاخص های رشدی کاهو در سیستم هیدروپونیک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 5(18)، 145-152. SID. https://sid.ir/paper/498079/fa

    Vancouver: کپی

    صفایی میثم، پناهنده جابر، طباطبایی سیدجلال، مطلبی آذر علیرضا. تاثیر محلول های غذایی مختلف بر عملکرد و برخی شاخص های رشدی کاهو در سیستم هیدروپونیک. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1393؛5(18):145-152. Available from: https://sid.ir/paper/498079/fa

    IEEE: کپی

    میثم صفایی، جابر پناهنده، سیدجلال طباطبایی، و علیرضا مطلبی آذر، “تاثیر محلول های غذایی مختلف بر عملکرد و برخی شاخص های رشدی کاهو در سیستم هیدروپونیک،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 5، no. 18، pp. 145–152، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/498079/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button