مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

336
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه عوامل خطر ساز درکارگاههای تکثیر و پرورش قزل آلا براساس پارامترهای محیطی آب در رودخانه هراز

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 78

چکیده

 این مطالعه به تغییرات پارامترهای محیطی کیفیت آب رودخانه هراز به عنوان عوامل خطرساز مزارع قزل آلا پرداخته است. تعداد 84 نمونه آب در6 ایستگاه واقع درکارگاه پرورش ماهی قزل آلا طی هفت ماه طی سال های 97-1396 جمع آوری شد. اندازه گیری پارامترها با روش های استاندارد تیتراسیون و اسپکتروفتومتری انجام گرفت. طبق نتایج, دامنه تغییرات دمای آب (0/17-0/4 درجه سانتی گراد), دمای هوا (0/28-0/5 درجه سانتی گراد), اکسیژن محلول (24/14-36/7 میلی گرم بر لیتر), اکسیژن خواهی بیولوژیک (80/20-20/0 میلی گرم بر لیتر), اکسیژن خواهی شیمیایی (40/41-50/3 میلی گرم بر لیتر), هدایت الکتریکی (650-345 میکروزیمنس برسانتیمتر), کدورت (NTU 81-2), کل مواد جامد معلق (72/0-01/0 گرم بر لیتر), pH (15/8-98/6), فسفرکل/فسفر(15/0-01/0 میلی گرم بر لیتر), فسفات (20/0-01/0 میلی-گرم بر لیتر), آمونیم (313/0-020/0 میلی گرم بر لیتر), آمونیاک (36/4-14/0 میکروگرم برلیتر), نیتریت (21/0-01/0 میلی گرم بر لیتر), تعداد کلیفرم مدفوعی (CFU/100ml30000-9) و شاخص کیفیت آب (IRWQISC) (5/98-5/48) بوده است. نتایج براساس آزمون رگرسیون گام به گام نشان داد که عوامل خطرساز کیفیت آب در رودخانه هراز پارامترهای کلیفرم مدفوعی, فسفات, کدورت و اکسیژن خواهی بیوشیمیایی بوده است و کلیفرم مدفوعی, ضریب تاثیر (ضریب بتا) بیشتری در مقایسه با سایر پارامترها داشتند (05/0p<). در نتیجه, طبق میانگین ایستگاهی شاخص کیفیت (کمتر از 55), آب رودخانه هراز برای پرورش ماهی قزل آلا آلوده و بحرانی است اما برای پرورش ماهی مقاوم و حیات وحش دارای شمارش میکروبی قابل قبول است. همچنین علاوه بر تغییر فصلی پارامترهای محیطی و میزان بارندگی, نحوه مدیریت کارگاه ها نیز در حفظ کیفیت آب اهمیت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصراله زاده ساروی، حسن، قیاسی، مریم، صفری، رضا، مخلوق، آسیه، نصراله تبار، عبداله، محمدزاده، ولی اله، و منعمی، عسگر. (1398). مطالعه عوامل خطر ساز درکارگاههای تکثیر و پرورش قزل آلا براساس پارامترهای محیطی آب در رودخانه هراز. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 28(5 )، 67-78. SID. https://sid.ir/paper/4987/fa

    Vancouver: کپی

    نصراله زاده ساروی حسن، قیاسی مریم، صفری رضا، مخلوق آسیه، نصراله تبار عبداله، محمدزاده ولی اله، منعمی عسگر. مطالعه عوامل خطر ساز درکارگاههای تکثیر و پرورش قزل آلا براساس پارامترهای محیطی آب در رودخانه هراز. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛28(5 ):67-78. Available from: https://sid.ir/paper/4987/fa

    IEEE: کپی

    حسن نصراله زاده ساروی، مریم قیاسی، رضا صفری، آسیه مخلوق، عبداله نصراله تبار، ولی اله محمدزاده، و عسگر منعمی، “مطالعه عوامل خطر ساز درکارگاههای تکثیر و پرورش قزل آلا براساس پارامترهای محیطی آب در رودخانه هراز،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 28، no. 5 ، pp. 67–78، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button