Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

367
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

216
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آماده سازی بذر با تنظیم کننده های رشد بر خصوصیات جوانه زنی، رشد و عملکرد میوه طالبی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 33

چکیده

آماده سازی بذر با برخی تنظیم کننده های رشد باعث بهبود شاخص های جوانه زنی, رشد و افزایش عملکرد در گیاهان می گردد. به این منظور, در دو آزمایش گلخانه ای و مزرعه ای, اثر آماده سازی بذر با محلول های 0.1 میلی مولار سالیسیلیک اسید SA)), 1 میکرومولار متیل جاسمونات MJ)), 1.5 درصد هیومیک اسید (HA) و آب (شاهد) بر شاخص های جوانه زنی, رشد نشاء و هم چنین رشد و نمو و عملکرد میوه طالبی در مزرعه مطالعه گردید. آزمایش اول به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی روی دو رقم سمسوری و شاهپسندی انجام شد. در هر دو رقم و در مقایسه با شاهد, این ترکیبات باعث بهبود شاخص های جوانه زنی شدند و واکنش ارقام در بسیاری از موارد به این ترکیبات مشابه بود. در آزمایش دوم که به صورت بلوک های کامل تصادفی در مزرعه و روی رقم شاهپسندی انجام گرفت, کلیه ترکیبات شیمیایی باعث بهبود پارامترهای اندازه گیری شده گردیدند. در مقایسه با شاهد, تیمارهای SA, MJ و HA به ترتیب باعث افزایش وزن کل گیاه (19, 41 و 19 درصد), تعداد میوه (30, 35 و 20 درصد) و محصول میوه (31, 45 و 31 درصد) گردیدند و به طورکلی تیمار متیل جاسمونات موثرتر از بقیه تیمارها بود. همبستگی معنی داری بین عملکرد نهایی میوه و پارامترهای آب نسبی برگ (r=0.95*), نشت یونی (r=-0.93*), وزن تر نهایی گیاه (r=0.99**) و تعداد میوه (r=0.93*) مشاهده گردید که بر این اساس می توان نتیجه گیری کرد که تیمارهای اعمال شده از طریق کاهش نشت یونی و افزایش آب نسبی برگ باعث افزایش وزن گیاه گردیده و گیاه را قادر به تولید میوه و در نهایت محصول نهایی بیشتری کرده است که از نظر اقتصادی قابل اهمیت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقبلی، طاهره، و آروین، محمدجواد. (1393). اثر آماده سازی بذر با تنظیم کننده های رشد بر خصوصیات جوانه زنی, رشد و عملکرد میوه طالبی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 4(14)، 23-33. SID. https://sid.ir/paper/501583/fa

    Vancouver: کپی

    مقبلی طاهره، آروین محمدجواد. اثر آماده سازی بذر با تنظیم کننده های رشد بر خصوصیات جوانه زنی, رشد و عملکرد میوه طالبی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1393؛4(14):23-33. Available from: https://sid.ir/paper/501583/fa

    IEEE: کپی

    طاهره مقبلی، و محمدجواد آروین، “اثر آماده سازی بذر با تنظیم کننده های رشد بر خصوصیات جوانه زنی, رشد و عملکرد میوه طالبی،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 4، no. 14، pp. 23–33، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/501583/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا