مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

405
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

230
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت های متفاوت سالسیلیک اسید بر ویژگی های کمی و کیفی جو در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 201

چکیده

 پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر غلظت های متفاوت سالیسیلیک اسید بر تحمل به شوری جو به صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در محیط کنترل شده در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال 1392 طراحی و اجرا شد. در این پژوهش تاثیر چهار غلظت متفاوت سالیسیلیک اسید (صفر, 0.5, 1.0 و 1.5 میلی مولار) بر رشد, عملکرد, اجزای عملکرد, محتوای عناصر و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی جو رقم ریحان در پنج سطح شوری (آب شهر به عنوان شاهد, 5, 10, 15 و 20 دسی زیمنس بر متر) بررسی شد. نتایج نشان داد که تنش شوری سبب کاهش معنی دار ارتفاع بوته (41.1%), سطح برگ (23.4%), تعداد دانه در سنبله (19.5%), وزن خشک شاخساره (26.8%), عملکرد دانه (34.6%) و غلظت پتاسیم شاخساره (28.2%) گردید. به علاوه, شوری غلظت سدیم شاخساره (239.4%) و هم چنین فعالیت آنزیم های کاتالاز (46.0%), سوپراکسیددیسموتاز (256.6%) و پراکسیداز (760.3%) را افزایش داد. سالیسیلیک اسید, بسته به غلطت کاربرد, تاثیر مثبتی بر رشد و سایر صفات اندازه گیری شده داشت, به طوری که در اغلب موارد بیشترین تاثیر مربوط به غلظت های 1.0 و 1.5 میلی مولار بود. برهمکنش ها نیز نشان داد که با کاربرد سالیسیلیک اسید و افزایش غلظت آن بخشی از تغییرات منفی شوری بر رشد, عملکرد, محتوای یون ها و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان جبران گردید, درحالی که غلظت 0.5 میلی مولار تاثیری معنی داری نداشت. به طورکلی نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد محلول پاشی سالیسیلیک اسید منجر به افزایش تحمل جو به تنش شوری, از راه تغییر نسبت جذب یون های سدیم و پتاسیم و هم چنین افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاکار، نرگس، پیرسته انوشه، هادی، و امام، یحیی. (1393). اثر غلظت های متفاوت سالسیلیک اسید بر ویژگی های کمی و کیفی جو در شرایط تنش شوری. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 4(14)، 191-201. SID. https://sid.ir/paper/501585/fa

    Vancouver: کپی

    پاکار نرگس، پیرسته انوشه هادی، امام یحیی. اثر غلظت های متفاوت سالسیلیک اسید بر ویژگی های کمی و کیفی جو در شرایط تنش شوری. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1393؛4(14):191-201. Available from: https://sid.ir/paper/501585/fa

    IEEE: کپی

    نرگس پاکار، هادی پیرسته انوشه، و یحیی امام، “اثر غلظت های متفاوت سالسیلیک اسید بر ویژگی های کمی و کیفی جو در شرایط تنش شوری،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 4، no. 14، pp. 191–201، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/501585/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button