مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

955
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

257
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر افزودن ضایعات خرما بر کیفیت سیلاژ یونجه و قابلیت هضم و فراسنجه های شکمبه ای گوسفند کرمانی

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 88

چکیده

 هدف از این مطالعه تاثیر افزودن خرمای ضایعاتی بر ترکیب شیمیایی و کیفیت سیلاژ یونجه و قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های شکمبه ای گوسفند بود. از 4 راس گوسفند نر نژاد کرمانی با میانگین سن 2 سال و وزن 47±2 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین در 4 دوره 21 روزه استفاده شد. برای تهیه سیلاژ, یونجه با درصدهای 0, 5, 10 و 15 درصد خرمای ضایعاتی مخلوط و به مدت 45 روز در بشکه هایی با گنجایش 40 لیتر سیلوگردید. از سیلاژها به میزان 30 درصد در جیره های آزمایشی: 1) جیره شاهد (سیلاژ یونجه بدون خرمای ضایعاتی) 2) جیره دارای سیلاژ یونجه با 5 درصد خرمای ضایعاتی, 3) جیره دارای سیلاژ یونجه با 10 درصد خرمای ضایعاتی و 4) جیره دارای سیلاژ یونجه با 15 درصد خرمای ضایعاتی استفاده شد. افزودن خرمای ضایعاتی به یونجه هنگام سیلو کردن سبب افزایش ماده خشک و انرژی, کاهش الیاف نامحلول در شوینده خنثی و خاکستر شد (p<0.05) و تاثیر معنی داری بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و الیاف نا محلول در شوینده خنثی جیره های آزمایشی داشت. بالاترین قابلیت هضم ماده خشک مربوط به جیره شاهد و کم ترین مقدار مربوط به جیره دارای سیلاژ یونجه با 5 درصد خرمای ضایعاتی بود. همچنین با سیلاژ یونجه با 15 درصد خرمای ضایعاتی, نیتروژن آمونیاکی تولید شده در شکمبه گوسفندان به طور معنی داری کاهش یافت (p<0.05). در مجموع استفاده از خرمای ضایعاتی سبب بهبود کیفیت سیلاژ یونجه گردید و به دلیل کاهش تولید آمونیاک شکمبه و دفع آن به محیط زیست اثر مثبت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجبی، راحله، طهماسبی، رضا، دیانی، امید، و خضری، امین. (1396). تاثیر افزودن ضایعات خرما بر کیفیت سیلاژ یونجه و قابلیت هضم و فراسنجه های شکمبه ای گوسفند کرمانی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114) )، 77-88. SID. https://sid.ir/paper/502309/fa

    Vancouver: کپی

    رجبی راحله، طهماسبی رضا، دیانی امید، خضری امین. تاثیر افزودن ضایعات خرما بر کیفیت سیلاژ یونجه و قابلیت هضم و فراسنجه های شکمبه ای گوسفند کرمانی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114) ):77-88. Available from: https://sid.ir/paper/502309/fa

    IEEE: کپی

    راحله رجبی، رضا طهماسبی، امید دیانی، و امین خضری، “تاثیر افزودن ضایعات خرما بر کیفیت سیلاژ یونجه و قابلیت هضم و فراسنجه های شکمبه ای گوسفند کرمانی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114) ، pp. 77–88، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502309/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button