Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

823
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

258
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کنترل بیولوژیک بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی با استفاده از عوامل بیوکنترل انتخابی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

چکیده

 پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی از عوامل محدود کننده کشت و تولید سیب زمینی است. در این تحقیق 14 عامل کنترل کننده زیستی از هفت گونه متفاوت شامل Trichoderma harzianum, Trichoderma deliquescens, Fusarium oxysporum, Talaromyces flavus, Bacillus subtilis, Pseudomonas fluorescens و Serratia marcescens علیه قارچ بیمارگر Verticillium dahliae در شرایط آزمایشگاه و گلخانه مورد آزمایش قرار گرفت. چگونگی تاثیر عوامل بیوکنترل علیه قارچ بیمارگر به روش های کشت متقابل, تولید مواد فرار و مایع خارج سلولی بررسی گردید. تمام عوامل بیوکنترل مذکور سبب کاهش قابل توجه رشد پرگنه قارچ بیمارگر در شرایط آزمایشگاه شدند. در آزمایش کشت متقابل جدایه های T. flavus بیشترین تاثیر بازدارندگی (65.4-66.7 درصد) را روی قارچ بیمارگر داشتند. توانایی عوامل بیوکنترل در تولید سیدروفور, پروتئاز, سیانید هیدروژن و اندول استیک اسید نیز متفاوت بود. نتایج آزمایشات گلخانه ای 75 روز بعد ازکشت نشان داد که تمام عوامل بیوکنترل سبب کاهش شدت بیماری و تغییر رنگ آوند در گیاهان تیمار شدند. جدایه T. flavus TFPV24 بیشترین تاثیر را در کاهش شدت بیماری (%76) و تغییر رنگ آوند داشت و باعث افزایش محصول (%171) در مقایسه با شاهد گردید. بطور کلی جدایه های T. flavus در شرایط آزمایشگاه و گلخانه بیشترین و باکتری S. marcescens SMTR کمترین تاثیر آنتاگونیستی را روی کنترل قارچ بیمارگر داشتند. بنابر نتایج این تحقیق جدایه هایT. flavus توانایی مهار زیستی بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی را دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی، جهانشیر. (1395). کنترل بیولوژیک بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی با استفاده از عوامل بیوکنترل انتخابی. آفات و بیماریهای گیاهی، 85(2)، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/502522/fa

    Vancouver: کپی

    امینی جهانشیر. کنترل بیولوژیک بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی با استفاده از عوامل بیوکنترل انتخابی. آفات و بیماریهای گیاهی[Internet]. 1395؛85(2):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/502522/fa

    IEEE: کپی

    جهانشیر امینی، “کنترل بیولوژیک بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی سیب زمینی با استفاده از عوامل بیوکنترل انتخابی،” آفات و بیماریهای گیاهی، vol. 85، no. 2، pp. 11–20، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502522/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا