Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

775
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

245
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقدار نیترات و زمان برداشت بر غلظت آهن، روی، مس، پتاسیم و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در کاهو و اسفناج

صفحات

 صفحه شروع 315 | صفحه پایان 330

چکیده

 سبزی های برگی از مهم ترین منابع روزانه تامین نیترات در انسان هستند. بدین منظور برای بررسی اثر سطوح مختلف نیترات و زمان برداشت بر انباشت نیترات و غلظت عناصر آهن, روی, مس و پتاسیم و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در کاهو و اسفناج, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و 8 تیمار در محلول غذایی هوگلند و آرنون با دو سطح نیترات (10 و 20 میلی مول در لیتر) و دو زمان برداشت (29 و 46 روز) بر روی دو گیاه کاهو و اسفناج انجام شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت نیترات در محلول, انباشت نیترات در ریشه و اندام هوایی دو گیاه و هم چنین فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در اندام هوایی آنها به طور معنی داری در سطح 5 درصد افزایش یافت, درصورتی که وزن خشک اندام هوایی, غلظت آهن و مس در هر دو گیاه کاهش و غلظت پتاسیم و روی در اندام هوایی آنها در هر دو زمان برداشت افزایش یافت. گذشت زمان موجب تشدید انباشتگی نیترات و کاهش فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در اندام هوایی دو گیاه شد. غلظت آهن, مس و پتاسیم در اندام هوایی دو گیاه, با گذشت زمان کاهش یافت, درحالی که غلظت روی در اندام هوایی آنها با گذشت زمان افزایش یافت. نتایج نشان داد افزایش غلظت نیترات در محلول بیش از ظرفیت گیاه برای احیا و جذب خالص آن, منجر به انباشتگی آن در گیاه شد که با گذشت زمان تشدید یافته و سبب کاهش عملکرد و غلظت آهن و مس و هم چنین کاهش فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در اندام هوایی کاهو و اسفناج شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قشلاقی، زهرا، خراسانی، رضا، حق نیا، غلامحسین، و کافی، محمد. (1394). تاثیر مقدار نیترات و زمان برداشت بر غلظت آهن, روی, مس, پتاسیم و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در کاهو و اسفناج. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(16)، 315-330. SID. https://sid.ir/paper/502711/fa

    Vancouver: کپی

    قشلاقی زهرا، خراسانی رضا، حق نیا غلامحسین، کافی محمد. تاثیر مقدار نیترات و زمان برداشت بر غلظت آهن, روی, مس, پتاسیم و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در کاهو و اسفناج. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(16):315-330. Available from: https://sid.ir/paper/502711/fa

    IEEE: کپی

    زهرا قشلاقی، رضا خراسانی، غلامحسین حق نیا، و محمد کافی، “تاثیر مقدار نیترات و زمان برداشت بر غلظت آهن, روی, مس, پتاسیم و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در کاهو و اسفناج،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 16، pp. 315–330، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502711/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا