مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

239
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی دگرآسیبی زعفران زراعی (.Crocus sativus L) روی شاخص های جوانه زنی بذور زیره سبز، زنیان و رازیانه

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 65

چکیده

 در ارزیابی امکان کشت مخلوط سه گیاه دارویی زیره سبز (Cuminum cyminum), رازیانه (Foeniculum vulgare), زنیان (Carum capticum) در مزارع زعفران و به منظور ارزیابی اثرات دگرآسیبی زعفران بر روی جوانه زنی و سبز شدن این سه گیاه, پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد به اجرا در آمد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار بود. فاکتور اول آزمایش شامل گونه های گیاهی در سه سطح (زیره سبز, زنیان و رازیانه) و فاکتور دوم عصاره آبی پیاز زعفران در پنج سطح (0, 25, 50, 75 و 100 درصد) بود. صفات مورد بررسی, شاخص های جوانه زنی بذر شامل درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه, شاخص قدرت گیاهچه, ضریب سرعت جوانه زنی, متوسط زمان لازم برای جوانه زنی و متوسط جوانه زنی روزانه بود. نتایج پژوهش نشان داد که بین گونه های گیاهی مورد بررسی و همچنین بین سطوح مختلف غلظت عصاره آبی پیاز زعفران, از نظر همه شاخص ها تفاوت معنی دار وجود دارد. اثر متقابل گونه گیاهی و غلظت عصاره آبی پیاز زعفران, از نظر همه صفات به استثنای طول ریشه چه و طول ساقه چه معنی دار بود. اثر متقابل گونه گیاهی و غلظت عصاره آبی پیاز زعفران نشان داد که در تیمار شاهد زنیان, همه شاخص های جوانه زنی به استثناء زمان لازم برای جوانه زنی, بیشترین مقدار را دارا بوده و با افزایش غلظت عصاره آبی پیاز زعفران مقدار این شاخص ها در هر سه گونه کاهش یافت و در تیمار 100 درصد عصاره آبی پیاز زعفران در زیره سبز به کمترین مقدار خود رسید. رازیانه در تیمار شاهد بیشترین زمان را برای جوانه زنی نیاز داشت. نتایج این تحقیق حاکی از وجود موادی در پیاز زعفران است که در مقادیر بالا اثر ممانعت کنندگی روی شاخص های مرتبط با جوانه زنی و بنیه بذر داشته و می تواند روی استقرار و رشد اولیه گیاهچه تاثیر بگذارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آگاه، فاطمه، خیاط مقدم، مژده، و صدرآبادی حقیقی، رضا. (1393). بررسی دگرآسیبی زعفران زراعی (.Crocus sativus L) روی شاخص های جوانه زنی بذور زیره سبز, زنیان و رازیانه. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، 4(1)، 52-65. SID. https://sid.ir/paper/503552/fa

    Vancouver: کپی

    آگاه فاطمه، خیاط مقدم مژده، صدرآبادی حقیقی رضا. بررسی دگرآسیبی زعفران زراعی (.Crocus sativus L) روی شاخص های جوانه زنی بذور زیره سبز, زنیان و رازیانه. تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)[Internet]. 1393؛4(1):52-65. Available from: https://sid.ir/paper/503552/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه آگاه، مژده خیاط مقدم، و رضا صدرآبادی حقیقی، “بررسی دگرآسیبی زعفران زراعی (.Crocus sativus L) روی شاخص های جوانه زنی بذور زیره سبز, زنیان و رازیانه،” تحقیقات بذر (علوم و تکنولوژی بذر)، vol. 4، no. 1، pp. 52–65، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/503552/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button