Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

313
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

441
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر دگرآسیبی اندام های زعفران (. Crocus sativus L) بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه زیره سبز و گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 219 | صفحه پایان 232

چکیده

 برخی از گیاهان با ترشح ترکیب های شیمیایی, رشد و نمو گیاهان مجاور خود را تحت تأثیر قرار می دهند. این پژوهش به منظور بررسی اثر دگرآسیبی اندام های مختلف زعفران (برگ, بنه و ترکیب برگ و بنه) هرکدام در 5 سطح صفر, 25/0, 5/0, 1 و 2 درصد به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی بر جوانه زنی و شاخص های رشد گیاهچه زیره سبز و گوجه فرنگی در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربت حیدریه در سال 1396 انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تأثیر اندام, غلظت و اثر متقابل آن ها, بر درصد, سرعت و متوسط زمان جوانه زنی و وزن ساقه چه, ریشه چه و گیاه چه و شاخص بنیه بذر آن در سطح یک درصد معنی دار ولی بر طول ریشه چه, ساقه چه و گیاهچه زیره سبز معنی دار نبود. در مورد اکثر شاخص های رشدی زیره سبز ازجمله درصد جوانه زنی, وزن و طول ساقه چه, ریشه چه و گیاهچه و شاخص بنیه بذر I, کاربرد بنه نسبت به برگ و ترکیب برگ و بنه, تأثیر بیشتری نشان داد. بیشترین سرعت جوانه زنی زیره سبز در عصاره برگ و بنه (72/4 بذر در روز) و تیمار شاهد (75/4 بذر در روز) و بیشترین وزن ریشه چه در تیمار عصاره برگ و بنه (23/0 میلی گرم) و غلظت 25/0 با مقدار (23/0 میلی گرم) به دست آمد. نتایج تجزیه واریانس گوجه فرنگی نیز نشان داد که تأثیر اندام های مختلف برگ, بنه و ترکیب برگ و بنه بر درصد, سرعت و متوسط زمان جوانه زنی بذر و وزن و طول ریشه چه معنی دار نبود. افزایش غلظت عصاره اندام های زعفران باعث کاهش درصد و سرعت جوانه زنی, طول ساقه چه, گیاهچه و ریشه چه و شاخص بنیه بذر در زیره سبز و گوجه فرنگی گردید. نتیجه گیری کلی تحقیق این است که کشت زعفران بر گیاه دارویی زیره سبز و گیاه باغی گوجه فرنگی دارای اثر دگرآسیبی بوده و مرحله جوانه زنی گوجه فرنگی نسبت به تنش مواد دگرآسیب اندام های زعفران, حساسیت کمتری داشته, بنابراین محصول گوجه فرنگی از ارجحیت بالاتری در تناوب کشت زعفران برخوردار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سالاری، امیر، فیضی، حسن، قراری، فائزه، و بختیاری بانوی، فاطمه. (1397). تأثیر دگرآسیبی اندام های زعفران (. Crocus sativus L) بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه زیره سبز و گوجه فرنگی. پژوهش های زعفران، 6(2 )، 219-232. SID. https://sid.ir/paper/240415/fa

    Vancouver: کپی

    سالاری امیر، فیضی حسن، قراری فائزه، بختیاری بانوی فاطمه. تأثیر دگرآسیبی اندام های زعفران (. Crocus sativus L) بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه زیره سبز و گوجه فرنگی. پژوهش های زعفران[Internet]. 1397؛6(2 ):219-232. Available from: https://sid.ir/paper/240415/fa

    IEEE: کپی

    امیر سالاری، حسن فیضی، فائزه قراری، و فاطمه بختیاری بانوی، “تأثیر دگرآسیبی اندام های زعفران (. Crocus sativus L) بر خصوصیات جوانه زنی و رشد گیاهچه زیره سبز و گوجه فرنگی،” پژوهش های زعفران، vol. 6، no. 2 ، pp. 219–232، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240415/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا