مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

389
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

249
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر برهمکنش کلسیم و جاسمونیک اسید، بر برخی صفات فیزیولوژیک و عملکرد غده سه رقم سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 59

چکیده

 در مناطق سردسیر, سیب زمینی به صورت بهاره کشت می شود. از چالش های پیش روی زراعت سیب زمینی در این مناطق, سرمای دیررس بهاره, سرمای زودرس پاییزه و گرمای تابستان می باشد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال های زراعی 94-1393 در منطقه گندمان, استان چهارمحال و بختیاری, ایران اجرا شد. عامل اول شامل سه رقم جلی, فونتین و بورن و عامل دوم, ترکیبی از تیمار های مختلف کلسیم و جاسمونیک اسید (با غلظت پنج میکرومولار) شامل: 1- کلسیم + جاسمونیک اسید در مرحله قبل از تشکیل ریزوم ها (T1), 2 کلسیم + جاسمونیک اسید در مرحله بعد از تشکیل ریزوم ها (T2), 3- جاسمونیک اسید در مرحله قبل از تشکیل ریزوم ها (T3), 4- جاسمونیک اسید در مرحله بعد از تشکیل ریزوم ها (T4), 5- کلسیم از منبع نیترات کلسیم (T5), 6- شاهد (عدم کاربرد هر دو فاکتور (T6)) بود. با توجه به نتایج, چنین می توان استنباط نمود که جاسمونیک اسید و کلسیم, در هر دو مرحله قبل و بعد از ریزوم دهی, باعث کاهش اثر نامطلوب تنش دمایی شدند, به علاوه این اثرات مثبت, زمانی که جاسمونیک اسید و کلسیم به صورت ترکیبی و در زمان قبل از ریزوم دهی اعمال شد, بیش تر بود. بر اساس نتایج به دست آمده هر دو فاکتور جاسمونیک اسید و کلسیم دارای اثر معنی دار بر ارقام مورد بررسی بودند, به طوری که رقم جلی نسبت به سایر ارقام واکنش بهتری داشت. در بین تیمارهای مورد بررسی نیز تیمار T1 در کلیه صفات مورد بررسی به جز مالون دی آلدهید, در هر سه رقم مورد آزمایش بیش ترین میانگین را نشان داد. در مجموع با توجه به نتایج حاصل, کاربرد تیمار ترکیبی جاسمونیک اسید و کلسیم در مرحله قبل از ریزوم دهی, با کاهش اثر سوء دما و تحریک غده زایی, باعث حصول عملکرد بیش تر شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عظیمی گندمانی، محمد، فرجی، هوشنگ، موحدی دهنوی، محسن، و میرشکاری، امین. (1396). اثر برهمکنش کلسیم و جاسمونیک اسید, بر برخی صفات فیزیولوژیک و عملکرد غده سه رقم سیب زمینی. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 9(34)، 37-59. SID. https://sid.ir/paper/505649/fa

    Vancouver: کپی

    عظیمی گندمانی محمد، فرجی هوشنگ، موحدی دهنوی محسن، میرشکاری امین. اثر برهمکنش کلسیم و جاسمونیک اسید, بر برخی صفات فیزیولوژیک و عملکرد غده سه رقم سیب زمینی. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1396؛9(34):37-59. Available from: https://sid.ir/paper/505649/fa

    IEEE: کپی

    محمد عظیمی گندمانی، هوشنگ فرجی، محسن موحدی دهنوی، و امین میرشکاری، “اثر برهمکنش کلسیم و جاسمونیک اسید, بر برخی صفات فیزیولوژیک و عملکرد غده سه رقم سیب زمینی،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 9، no. 34، pp. 37–59، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/505649/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button