Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

670
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

290
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات مکانی کیفیت آب زیرزمینی دشت بجستان جهت مصارف شرب و کشاورزی با استفاده از روش های زمین آماری

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 122

چکیده

 سفره های آب زیرزمینی به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین کننده آب با خطرات متفاوتی مانند افت سطح, کاهش میزان تغذیه به سبب نقصان بارندگی و آلاینده های طبیعی و غیرطبیعی رو به رو است. از این رو پایش کیفی منابع آب زیرزمینی اهمیت فوق العادهای دارد و تحلیل کیفیت آب یکی از قسمت های مهم مطالعات آب های زیرزمینی است. این پژوهش با هدف مدل سازی تغییرات مکانی ویژگی های شیمیایی آب های زیرزمینی دشت بجستان با استفاده از رو شهای زمین آماری جهت مصرف آب شرب از کل ویژگی های آب Mg و Ca, pH, HCO3, TDS, Cl, EC, SO4, SAR, Na و کشاورزی انجام گرفته است. پارامترهای زیرزمینی و از کیفیت آب مربوط به 61 حلقه چاه انتخاب شدند. در ابتدا نرمال بودن داده ها مورد بررسی قرا گرفت و داده های غیر نرمال به روش لگاریتم گیری, نرمال گردیدند. سپس تجزیه و تحلیل واریوگرام ها و واریوگرام های متقابل پارامترها محاسبه شدند. ارزیابی نتایج با استفاده از روش ارزیابی متقابل صورت گرفت. نتایج نشان داد رو شهای زمین آماری برتری قابل توجهی نسبت به روش کوکریجینگ و برای پارامترهای Cl و SAR, EC, Ca, Mg روش های معین دارد. بهترین روش مدل سازی برای پارامترهای روش کریجینگ می باشد. همچنین کیفیت آب چاه ها از نظر مصرف شرب و کشاورزی نیز مورد TDS و Na, HCO3, pH, SO4 بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد, شوری و نسبت جذبی سدیم در اکثر چاه ها بالا بوده و مصرف آب این چاه ها در درازمدت باعث شورشدن و کاهش نفوذپذیری خاک می گردند و از نظر شرب نیز باعث رسوبگذاری و خورندگی در لوله ها می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیری، حلیمه، انصاری، حسین، و بامری، ابوالفضل. (1393). بررسی تغییرات مکانی کیفیت آب زیرزمینی دشت بجستان جهت مصارف شرب و کشاورزی با استفاده از روش های زمین آماری. علوم مهندسی و آبیاری (مجله علمی کشاورزی)، 37(3)، 107-122. SID. https://sid.ir/paper/508295/fa

    Vancouver: کپی

    پیری حلیمه، انصاری حسین، بامری ابوالفضل. بررسی تغییرات مکانی کیفیت آب زیرزمینی دشت بجستان جهت مصارف شرب و کشاورزی با استفاده از روش های زمین آماری. علوم مهندسی و آبیاری (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1393؛37(3):107-122. Available from: https://sid.ir/paper/508295/fa

    IEEE: کپی

    حلیمه پیری، حسین انصاری، و ابوالفضل بامری، “بررسی تغییرات مکانی کیفیت آب زیرزمینی دشت بجستان جهت مصارف شرب و کشاورزی با استفاده از روش های زمین آماری،” علوم مهندسی و آبیاری (مجله علمی کشاورزی)، vol. 37، no. 3، pp. 107–122، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/508295/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا