مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

153
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مراحل رشد فنولوژیکی و خاک بر کیفیت علوفه شمح بیابانی (Ochradenus ochradeni) (مطالعه موردی: ابرکوه- استان یزد)

صفحات

 صفحه شروع 233 | صفحه پایان 244

چکیده

 تولید علوفه با کیفیت از گیاهان شورزیست از اهداف اصلی زراعت در بوم زیست های تحت تنش شوری می باشد. شمح بیابانی, (Ochradenus ochradeni) قادر به رشد در خاک های غیرشور- غیرسدیمی تا شور - سدیمی می باشد. برای تعیین کیفیت این گونه در سه دوره رویشی, زایشی و خواب در دو منطقه حسین آباد و بداف در سه تکرار برداشت گردید. در هر یک از فصول صفات کیفی علوفه به روش NIR تعیین شد. نتایج نشان می دهد به طور متوسط در سه دوره, قابلیت هضم ماده خشک (DMD) برابر 48.84 درصد, پروتئین خام (CP) برابر 10.33 درصد, دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF) برابر 47.4 درصد, دیواره سلولی با سلولز (NDF) برابر 68 درصد, کل ماده قابل هضم (TDN) برابر 41.85, انرژی قابل هضم (DE) و انرژی متابولیسمی (ME) به ترتیب برابر 15.37 و 6.3 مگاژول بر کیلوگرم علوفه خشک است. اثر متقابل فصل و منطقه بر کلیه صفات کیفی به غیر از دیواره سلولی, دیواره سلولی بدون همی سلولز, انرژی قابل هضم و کل ماده قابل هضم معنی دار بود. مقدار قابلیت هضم ماده خشک, کربوهیدرات محلول در آب و انرژی متابولیسمی در مرحله بذردهی به طور معنی داری بیشتر از سایر مراحل رشد بود. نتایج این مطالعه نشان داد که خصوصیات شیمیایی خاک منطقه تاثیر معنی داری بر روی کیفیت علوفه گونه مورد نظر نداشت. با توجه به اینکه شمح بیابانی کیفیت علوفه مناسبی نسبت به برخی گونه های همراه خود و همچنین با توجه به حد بحرانی فاکتورهای کیفی علوفه دارد بنابراین با اجرای مدیریت صحیح و اصولی مرتع می توان استفاده مناسبی از این گونه حیات بخش برای تغذیه دام و غنی شدن پوشش گیاهی به عمل آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، سوگند، مصلح آرانی، اصغر، رشتیان، آناهیتا، حکیمی میبدی، محمدحسین، و احمدی، محمدرضا. (1396). تاثیر مراحل رشد فنولوژیکی و خاک بر کیفیت علوفه شمح بیابانی (Ochradenus ochradeni) (مطالعه موردی: ابرکوه- استان یزد). مرتع، 11(2)، 233-244. SID. https://sid.ir/paper/508313/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی سوگند، مصلح آرانی اصغر، رشتیان آناهیتا، حکیمی میبدی محمدحسین، احمدی محمدرضا. تاثیر مراحل رشد فنولوژیکی و خاک بر کیفیت علوفه شمح بیابانی (Ochradenus ochradeni) (مطالعه موردی: ابرکوه- استان یزد). مرتع[Internet]. 1396؛11(2):233-244. Available from: https://sid.ir/paper/508313/fa

    IEEE: کپی

    سوگند رحیمی، اصغر مصلح آرانی، آناهیتا رشتیان، محمدحسین حکیمی میبدی، و محمدرضا احمدی، “تاثیر مراحل رشد فنولوژیکی و خاک بر کیفیت علوفه شمح بیابانی (Ochradenus ochradeni) (مطالعه موردی: ابرکوه- استان یزد)،” مرتع، vol. 11، no. 2، pp. 233–244، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/508313/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button