مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

905
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص فیزیکوشیمیایی نمونه های عسل استان گلستان

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 74

چکیده

 عسل علاوه بر اینکه یک محصول غذایی فوق العاده است, دارای خواص درمانی نیز می باشد. از سوی دیگر کیفیت عسل می تواند در اثر عوامل مختلف دچار تغییر شود. در این پژوهش کیفیت تعدادی از نمونه های عسل تولید شده در مناطق مختلف استان گلستان در سال 1390 به روش های شیمیایی و فیزیکی مورد بررسی قرار گرفت. بعد از آماده سازی نمونه ها, رطوبت, وزن مخصوص, مواد جامد محلول, خاکستر, اسیدیته, pH, قند احیاکننده قبل از هیدرولیز, درصد ساکارز, فروکتوز و گلوکوز, نسبت های فروکتوز به گلوکز و گلوکز به آب, هدایت الکتریکی, چرخش نور قطبیده و رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت و با مقادیر استاندارد مقایسه گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که میانگین میزان رطوبت, وزن مخصوص محلول 20 درصد, مواد جامد محلول, خاکستر, pH, اسیدیته آزاد, اسیدیته لاکتون, اسیدیته کل, قند احیاءکننده قبل از هیدرولیز, درصد ساکارز, فروکتوز و گلوکوز, نسبت فروکتوز به گلوکز, نسبت گلوکز به آب, هدایت الکتریکی, میزان چرخش نور قطبیده به ترتیب: 18.01 درصد, 1.32, 80.24 درصد, 0.24 درصد, 4.47, 26.6 میلی اکی والان برکیلوگرم, 20.86 میلی اکی والان برکیلوگرم, 47.42 میلی اکی والان برکیلوگرم, 76.06 درصد, 0.51 درصد, 41.49 درصد, 34.57 درصد, 1.20, 1.92 و -4.41 می باشد. با مقایسه مقادیر بدست آمده با مقادیر استاندارد, کیفیت نمونه های عسل مطالعه شده مورد تایید قرار گرفت. بررسی ها نشان دادند که عسلک در کمیت های pH, هدایت الکتریکی, درصد فروکتوز و چرخش نور قطبیده با نمونه های عسل با منشا گیاهی متمایز است. همچنین همبستگی بین برخی کمیت های نمونه های عسل مشاهده گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلیان، حمیدرضا، بیک نژاد، داوود، و چایچی، محمدجواد. (1393). بررسی خواص فیزیکوشیمیایی نمونه های عسل استان گلستان. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 6(2 )، 65-74. SID. https://sid.ir/paper/509022/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلیان حمیدرضا، بیک نژاد داوود، چایچی محمدجواد. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی نمونه های عسل استان گلستان. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1393؛6(2 ):65-74. Available from: https://sid.ir/paper/509022/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا جلیلیان، داوود بیک نژاد، و محمدجواد چایچی، “بررسی خواص فیزیکوشیمیایی نمونه های عسل استان گلستان،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 6، no. 2 ، pp. 65–74، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509022/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button