مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

318
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

106
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سلامت میکروبیولوژیک و ویژگیهای شیمیایی و حسی برخی فرآورد ه های شیری عشایر استان چهارمحال و بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 50 | صفحه پایان 63

چکیده

 هدف این تحقیق تعیین وضعیت بهداشتی, فراسنجه های شیمیایی و خصوصیات ارگانولپتیکی برخی فرآورده های لبنی در عشایر استان چهارمحال و بختیاری بود. با مراجعه به عشایر استان از سه محصول اصلی شامل کشک, قره قروت و روغن حیوانی نمونه گیری شد. مقداری از حجم هر نمونه برای انجام آزمایشات حسی برداشت شد و مابقی برای تعیین ترکیبات شیمیایی و میکروبی به آزمایشگاه ارسال شدند. آزمایشات حسی شامل عطر, طعم, بافت, رنگ و پذیرش کلی بود. میزان پروتیین, چربی, نمک, رطوبت, خاکستر و برخی عناصر معدنی در نمونه ها و میزان آلودگی نمونه ها به اشریشیاکلی, استافیلوکوکوس اوریوس, کلی فرم ها, کپک و مخمر و کل میکروارگانیسم ها بررسی شد. میزان پروتیین (0/05>P) و چربی (0/01>P) در نمونه های کشک کم تر از میزان استاندارد بود. مقدار نمک در نمونه های کشک با مقادیر استاندارد تفاوت آماری معنی دار نداشت. درصد پروتیین در نمونه های قره قروت کم تر از مقادیر استاندارد بود (0/01>P) و مقادیر خاکستر, رطوبت و چربی در این نمونه ها با مقادیر استاندارد تفاوت آماری معنی دار نداشت. میزان آهن و مس در نمونه های روغن حیوانی بیش تر از استاندارد (0/01>P) و میزان سرب آن ها کمتر از استاندارد بود (0/05>P). از نظر بهداشتی تنها در 25 درصد از نمونه های کشک شمارش کلی میکروارگانیسم ها و کپک و مخمر بیش تر از میزان استاندارد بود (0/001>P) و سایر نمونه ها از نظر بهداشتی کاملا سالم بودند. تمامی نمونه های هر سه محصول در ارزیابی حسی از نمره بسیار بالایی برخوردار بودند. به عنوان نتیجه می توان گفت که محصولات لبنی مورد بررسی در این تحقیق بجز درصد کمی از نمونه های کشک از نظر بهداشتی و ترکیبات شیمیایی سالم بوده و بدون هیچ مخاطره ای قابلیت مصرف دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، محسن، و شویک لو، امیررضا. (1400). سلامت میکروبیولوژیک و ویژگیهای شیمیایی و حسی برخی فرآورد ه های شیری عشایر استان چهارمحال و بختیاری. میکروب شناسی مواد غذایی، 8(2 )، 50-63. SID. https://sid.ir/paper/510662/fa

    Vancouver: کپی

    باقری محسن، شویک لو امیررضا. سلامت میکروبیولوژیک و ویژگیهای شیمیایی و حسی برخی فرآورد ه های شیری عشایر استان چهارمحال و بختیاری. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1400؛8(2 ):50-63. Available from: https://sid.ir/paper/510662/fa

    IEEE: کپی

    محسن باقری، و امیررضا شویک لو، “سلامت میکروبیولوژیک و ویژگیهای شیمیایی و حسی برخی فرآورد ه های شیری عشایر استان چهارمحال و بختیاری،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 8، no. 2 ، pp. 50–63، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/510662/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button