مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,385
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

301
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از یونجه و بی کربنات سدیم در جیره آغازین بر عملکرد گوساله های شیری هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 247 | صفحه پایان 256

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر استفاده از علوفه یونجه, بی کربنات سدیم و استفاده توام آن ها در جیره آغازین گوساله های شیرخوار بر عملکرد رشد, برخی از متابولیت های خون, قابلیت هضم جیره, امتیاز مدفوع و اندازه های بدنی گوساله ها انجام شد. به این منظور 40 راس گوساله هلشتاین با میانگین وزن 42.6±2.2 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 10 تکرار استفاده شد. گوساله ها پس از وزن کشی در 10 روزگی به مدت 60 روز به طور تصادفی با یکی از 4 جیره آزمایشی شامل: 1) جیره آغازین (شاهد) 2) جیره آغازین+15درصد یونجه 3) جیره آغازین+1درصد بی کربنات سدیم 4) جیره آغازین+15درصد یونجه+1درصد بی کربنات سدیم تغذیه شدند. نتایج نشان داد که افزایش وزن روزانه و وزن نهایی گوساله ها با جیره حاوی یونجه + بی کربنات سدیم کمتر از سایر گروه ها بود (p<0.02), هر چند مصرف خوراک روزانه جیره های آزمایشی یکسان بود. بهترین راندمان تبدیل خوراک با جیره حاوی یونجه بود که با جیره حاوی یونجه + بی کربنات سدیم تفاوت معنی داری داشت (p<0.05). امتیاز مدفوع, متابولیت های خون (گلوکز, بتا-هیدروکسید بوتیرات, آلبومین و نیتروژن اوره ای), در روزهای 35 و 65 آزمایش, اندازه های بدن (ارتفاع جدوگاه و هیپ, عرض هیپ, دور شکم و سینه) در روزهای 10 و 65 آزمایش تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفتند. قابلیت هضم ماده خشک در جیره های حاوی یونجه کمتر از جیره شاهد بود (p=0.02), در حالی که قابلیت هضم ماده آلی, پروتئین خام و دیواره سلولی تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت. بر اساس نتایج این آزمایش, استفاده از یونجه در سطح 15 درصد می تواند در بهبود راندمان تبدیل خوراک موثر باشد, اما بی کربنات سدیم به میزان یک درصد تاثیر مطلوبی بر هیچ یک از فراسنجه های عملکردی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسعدی، محمدرضا، فروزنده، امیرداور، و شاکری، پیروز. (1396). تاثیر استفاده از یونجه و بی کربنات سدیم در جیره آغازین بر عملکرد گوساله های شیری هلشتاین. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114) )، 247-256. SID. https://sid.ir/paper/512307/fa

    Vancouver: کپی

    اسعدی محمدرضا، فروزنده امیرداور، شاکری پیروز. تاثیر استفاده از یونجه و بی کربنات سدیم در جیره آغازین بر عملکرد گوساله های شیری هلشتاین. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114) ):247-256. Available from: https://sid.ir/paper/512307/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا اسعدی، امیرداور فروزنده، و پیروز شاکری، “تاثیر استفاده از یونجه و بی کربنات سدیم در جیره آغازین بر عملکرد گوساله های شیری هلشتاین،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114) ، pp. 247–256، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/512307/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button