مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

487
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کیفیت و مدیریت آب آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 29

چکیده

 کاهش کیفیت منابع آب در مناطق خشک و نیمه خشک کشور از عوامل اصلی در کاهش رشد و عملکرد محصولات کشاورزی بحساب می آید. از جمله راه های غلبه بر این چالش مدیریت صحیح کاربرد آب های شور در امر کشاورزی می باشد. در این مطالعه سه تیمار کیفیت آب آبیاری با شوری 1.6, 8.1 و 12.3 دسی زیمنس بر متر (S1, S2 و S3) به عنوان کرت اصلی و دو تیمار مدیریت آبیاری با کیفیت آب های فوق الذکر در طول فصل زراعی (GQ) و آبیاری با آب غیر شور (1.6 دسی زیمنس بر متر) در مرحله جوانه زنی واستقرار گیاه و پس از آن اعمال سه تیمار شوری آب آبیاری (GU) به عنوان کرت فرعی همراه با دو تیمار بدون آبشویی (LR0) و با آبشویی (LR1) به عنوان کرت فرعی فرعی به ترتیب به میزان 0.6, 14.2 و 19.6 درصد برای هر یک از تیمارهای کیفیت آب آبیاری, به صورت طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی در قالب کرت های دو بار خرد شده با چهار تکرار در جنوب شرقی اصفهان اجرا شد. نتایج نشان داد که افزایش شوری آب آبیاری بطور معنی داری سبب کاهش عملکرد شکر سفید گردید, بطوری که میزان کاهش در تیمار S2 و S3 نسبت به تیمار S1 به ترتیب 6.7 و 10 در صد بود. با افزایش شوری آب آبیاری میزان عملکرد ریشه کاهش نشان داد. اعمال آبشویی بطور معنی داری سبب افزایش عملکرد ریشه, شکر ناخالص و شکر سفید گردید. همچنین کیفیت آب تاثیر معنی داری بر میزان سدیم, پتاسیم و نیتروژن مضره ریشه نشان داد و با شوری آب میزان این عناصر در ریشه افزایش داشت. میزان قند ملاس نیز بر اثر شوری آب افزایش نشان داد. مدیریت کاربرد آب غیر شور در اول فصل زراعی تاثیر شوری آب آبیاری را بر اکثر صفات اندازه گیری شده تعدیل نمود در حالی که کاربرد آبشویی نسبت به مدیریت آبیاری با آب غیر شور در اول فصل زراعی, تاثیر معنی داری بر اجزای عملکرد نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیضی، محمد. (1392). تاثیر کیفیت و مدیریت آب آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد چغندرقند. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 27(1 (ب))، 19-29. SID. https://sid.ir/paper/512708/fa

    Vancouver: کپی

    فیضی محمد. تاثیر کیفیت و مدیریت آب آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد چغندرقند. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1392؛27(1 (ب)):19-29. Available from: https://sid.ir/paper/512708/fa

    IEEE: کپی

    محمد فیضی، “تاثیر کیفیت و مدیریت آب آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد چغندرقند،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 27، no. 1 (ب)، pp. 19–29، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/512708/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button