مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

333
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ژنوتیپ های گندم نان با استفاده از شاخص های تحمل به تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 203 | صفحه پایان 214

چکیده

 خشکی از تنش های بسیار مهم در کاهش رشد و تولید گیاهان می باشد. در این راستا به منظور شناسایی ژنوتیپ های تحمل به خشکی و غربال کردن شاخص های کمی تحمل به خشکی تعداد 23 ژنوتیپ گندم نان در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو شرایط آبی و دیم در ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی دیم مراغه مورد آزمایش قرار گرفتند. به منظور ارزیابی تحمل به خشکی در ارقام مورد بررسی از شش شاخص بر مبنای عملکرد آبی (Yp) و دیم (Ys) استفاده شد. شاخص های کمی تحمل به خشکی شامل شاخص تحمل (TOL), شاخص میانگین تولید (MP), شاخص میانگین هندسی تولید (GMP), شاخص تحمل تنش (STI), شاخص حساسیت به تنش (SSI) و شاخص میانگین هارمونیک (HM) به دست آمدند. نتایج حاصل از مقایسه میانگین نشان داد که بیشترین میانگین عملکرد در شرایط آبی و دیم به ترتیب متعلق به ژنوتیپ شماره 16 و 12 می باشد. بیشترین شاخص تحمل (TOL), شاخص میانگین هارمونیک (HM), شاخص میانگین هندسی تولید (GMP) و شاخص تحمل تنش (STI) متعلق به ارقام شماره 16, 17 و 6 بود. نتایج حاصل از تحلیل همبستگی بین شاخص ها و میانگین عملکرد در شرایط آبی و دیم نشان داد که مناسب ترین شاخص برای غربال کردن ژنوتیپ ها در دو شرایط آبی و دیم, شاخص STI است. همچنین تجزیه به عامل ها بر اساس روش تجزیه به مولفه های اصلی نشان داد که دو عامل اول 99.84 درصد (عامل تحمل به خشکی 73.28 درصد و عامل حساسیت به تنش خشکی 26.56 درصد) از تغییرات متغییرهای مورد بررسی در شرایط تنش و بدون تنش را توجیه می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخشایشی قشلاق، مسعود، و شکارچی زاده، مرتضی. (1392). ارزیابی ژنوتیپ های گندم نان با استفاده از شاخص های تحمل به تنش خشکی. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 27(2 (ب))، 203-214. SID. https://sid.ir/paper/512733/fa

    Vancouver: کپی

    بخشایشی قشلاق مسعود، شکارچی زاده مرتضی. ارزیابی ژنوتیپ های گندم نان با استفاده از شاخص های تحمل به تنش خشکی. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1392؛27(2 (ب)):203-214. Available from: https://sid.ir/paper/512733/fa

    IEEE: کپی

    مسعود بخشایشی قشلاق، و مرتضی شکارچی زاده، “ارزیابی ژنوتیپ های گندم نان با استفاده از شاخص های تحمل به تنش خشکی،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 27، no. 2 (ب)، pp. 203–214، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/512733/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button