مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

330
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان آلودگی سرب، کادمیوم و آرسنیک در چیپس های سیب زمینی موجود در بازار تبریز سال 1395

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 104

چکیده

 آلودگی فلزات سنگین یکی از مشکلات مهم زیست محیطی و یکی از نگرانی های بهداشت مواد غذایی به شمار می آید. آلودگی سیب زمینی و فرآورده های آن به برخی از فلزات بخصوص سرب, کادمیوم و آرسنیک موجب بروز اثرات سمی و تاثیر سوء بر سلامت انسان می گردد. بنابراین هدف از این بررسی تعیین میزان آلاینده های فلزی از جمله سرب, آرسنیک و کادمیوم در چیپس های سیب زمینی می باشد. برای این منظور در مطالعه توصیفی-مقطعی حاضر از 5 محصول اصلی چیپس های تولید و عرضه شده در بازار شهر تبریز انتخاب گردیده و برای این منظور از محصول هر کارخانه 3 نمونه در 3 تکرار به صورت کاملا تصادفی از قسمت های مختلف شهر تبریز خریداری شد و در ادامه غلظت فلزات سنگین سرب, کادمیوم و آرسنیک با دستگاه جذب اتمی شعله ای اندازه گیری شد. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان داد که میانگین مقدار سرب mg/kg 016/0± 168/0 (کمینه mg/kg 15/0 و بیشینه mg/kg 193/0), میانگین مقدار کادمیوم mg/kg 019/0± 13/0 (کمینه mg/kg 093/0 و بیشینه mg/kg 17/0) و میانگین مقدار آرسنیک بصورت غیر قابل تشخیص می باشد. همچنین تفاوت معنی داری در غلظت های میانگین سرب, کادمیوم و آرسنیک در نمونه های مختلف وجود نداشت. غلظت تمامی فلزات فوق در نمونه ها کمتر از استانداردهای بین المللی و ملی بود. لذا مصرف این ماده غذایی خطری برای مصرف کننده ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیم پوراحمدی، سمیرا، خیاط نوری، میرهادی، و روفه گری نژاد، لیلا. (1398). تعیین میزان آلودگی سرب, کادمیوم و آرسنیک در چیپس های سیب زمینی موجود در بازار تبریز سال 1395. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 11(3)، 95-104. SID. https://sid.ir/paper/513246/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیم پوراحمدی سمیرا، خیاط نوری میرهادی، روفه گری نژاد لیلا. تعیین میزان آلودگی سرب, کادمیوم و آرسنیک در چیپس های سیب زمینی موجود در بازار تبریز سال 1395. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1398؛11(3):95-104. Available from: https://sid.ir/paper/513246/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا ابراهیم پوراحمدی، میرهادی خیاط نوری، و لیلا روفه گری نژاد، “تعیین میزان آلودگی سرب, کادمیوم و آرسنیک در چیپس های سیب زمینی موجود در بازار تبریز سال 1395،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 11، no. 3، pp. 95–104، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/513246/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button