مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

327
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات جغرافیایی-فصلی ترکیبات تقریبی خیار دریایی Holothuria leucospilata آبهای خلیج فارس و دریای عمان

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 در این پژوهش ترکیبات خیار دریایی غذایی گونه Holothuria leucospilota آبهای جنوب کشور که از استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان تا بخش های انتهایی استان بوشهر به تفکیک پاییز و زمستان سال 1395 و بهار و تابستان سال 1396 که با عملیات غواصی جمع آوری گردیده بود, آنالیزگردید. برای این منظورابتدا ازهراستان یک ایستگاه با طول و عرض جغرافیایی مشخص انتخاب و در وسط هر فصل با سه تکرار و درهر تکرار 3 نمونه برداشت گردید. نمونه های هر تکراربه تفکیک هر فصل با هم چرخ شده و ترکیبات تقریبی آنها شامل رطوبت, پروتئین, چربی و خاکستر بر اساس روش های استاندارد اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که این خیار دریایی از نظرمحتوای پروتئین دارای سطوح نسبتاً بالا می باشد و در استان هرمزگان در فصل تابستان بالاترین درصد پروتئین (p<0. 05) در پیکره خیار دریایی بدست آمد (69/3± 15). کمترین درصد پروتئین در نمونه های استحصالی از استان بوشهر طی فصول پاییز (73/1± 10) و زمستان (8/1± 10) بدست آمد. یکی از دلایلمیزان پروتئین بالای خیار دریایی صید شده در فصل تابستان استان هرمزگان, دمای آب بالاتر و میزان کلروفیل a بیشتر آن در مقایسه با فاکتورهای مشابه در فصل تابستان در دو استان دیگر می باشد. بیشترین درصد رطوبت از خیارهای دریایی حاصل از صید در زمستان در دو استان سیستان و بلوچستان (43/7± 1/86) و استان بوشهر (43/8± 1/86) بدون اختلاف معنی دار بدست آمد, حال آنکه کمترین درصد رطوبت مربوط به نمونه های صید شده از استان هرمزگان طی فصل تابستان(63/5± 1/81) بود (p<0. 05). بالاترین درصد چربی در نمونه های فصل زمستان استان سیستان و بلوچستان (08/0± 29/0) و کمترین درصد چربی در نمونه های استان هرمزگان طی فصل تابستان (02/0± 12/0) بدست آمد (p<0. 05) و بالاترین درصد خاکستر در نمونه های صید شده فصل زمستان استان بوشهر (24/0± 1/3) و کمترین آن مربوط به خیار دریایی فصل زمستان استان هرمزگان (24/0± 08/2) بود (p<0. 05). به طور کلی, نمونه های استحصالی از هرمزگان در تابستان می تواند از شاخص قیمت بالاتری برخوردار باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حافظیه، محمود، جمیلی، شهلا، و دادگر، شهرام. (1397). بررسی تغییرات جغرافیایی-فصلی ترکیبات تقریبی خیار دریایی Holothuria leucospilata آبهای خلیج فارس و دریای عمان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 27(4 )، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/5138/fa

    Vancouver: کپی

    حافظیه محمود، جمیلی شهلا، دادگر شهرام. بررسی تغییرات جغرافیایی-فصلی ترکیبات تقریبی خیار دریایی Holothuria leucospilata آبهای خلیج فارس و دریای عمان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1397؛27(4 ):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/5138/fa

    IEEE: کپی

    محمود حافظیه، شهلا جمیلی، و شهرام دادگر، “بررسی تغییرات جغرافیایی-فصلی ترکیبات تقریبی خیار دریایی Holothuria leucospilata آبهای خلیج فارس و دریای عمان،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 27، no. 4 ، pp. 13–24، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5138/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button