مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,280
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

433
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات اکولوژیکی گیاه چای کوهی (. stachys lavandulifolia Vahl) در رویشگاه های مرتعی غرب استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 2 | صفحه پایان 4

چکیده

 زاگرس مرکزی ایران خاستگاه برخی از گونه های جنس استاخیس, یکی از بزرگترین جنس های خانواده نعناعیان (Labiatae), از جمله گونه ی چای کوهی(Stachys lavandulifolia Vahl. ) می باشد. گونه ی چای کوهی گیاهی است به ارتفاع حدود 25 سانتی متر با ساقه کرکدار و خزی که به گل آذین پشم گونه و الیافی دراز و خوشبو منتهی می شود. در منابع طب سنتی ایران وجهان, اثرات درمانی متعددی را به این جنس نسبت می دهند. هدف از این پژوهش مطالعه عوامل بوم شناختی گیاه چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl. ) است تا علاوه بر شناخت خصوصیات اکولوژیکی این گیاه, در جهت حفظ و بهره برداری از آن گامی برداشته شود. به این منظور مشخصات اقلیمی, فیزیوگرافی, خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک گیاه در رویشگاههای آن در منطقه غرب استان اصفهان بررسی شد. نتایج نشان داد که این گونه در مناطق با بارندگی متوسط سالانه 8/372میلی متر, میانگین متوسط درجه حرارت سالانه 2/10 درجه سانتیگراد, تبخیر سالانه 1955 میلیمتر, متوسط روزهای یخبندان 142روز و اقلیم نیمه خشک و سرد رویش مناسبی دارد. نتایج بدست آمده از فیزیوگرافی مکان های مرتعی مورد مطالعه نشان داد که این گونه در مکانهایی با شیبهای متفاوت و با نوسان زیاد رویش دارد (6 – 23 درصد) و مرتفع ترین و پست ترین مناطق مورد مطالعه نیز با اختلاف ارتفاع 6/592 متر قابل تشخیص بودند. خاک رویشگاه چای کوهی دارای بافت سیلتی رسی لومی, کمی قلیایی, فاقد شوری و از نظر مواد آلی و میزان پتاسیم و کلسیم متوسط می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی میمند، فاطمه، وهابی، محمدرضا، و کریمیان، وحید. (1396). بررسی خصوصیات اکولوژیکی گیاه چای کوهی (. stachys lavandulifolia Vahl) در رویشگاه های مرتعی غرب استان اصفهان. پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)، 30(115 )، 2-4. SID. https://sid.ir/paper/516970/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی میمند فاطمه، وهابی محمدرضا، کریمیان وحید. بررسی خصوصیات اکولوژیکی گیاه چای کوهی (. stachys lavandulifolia Vahl) در رویشگاه های مرتعی غرب استان اصفهان. پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(115 ):2-4. Available from: https://sid.ir/paper/516970/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سلیمانی میمند، محمدرضا وهابی، و وحید کریمیان، “بررسی خصوصیات اکولوژیکی گیاه چای کوهی (. stachys lavandulifolia Vahl) در رویشگاه های مرتعی غرب استان اصفهان،” پژوهش های آبخیزداری (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 115 ، pp. 2–4، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/516970/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button