مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات مورفولوژیکی، آنتی اکسیدانی و میزان اسانس گیاه دارویی چای کوهی .Stachys lavandulifolia Vahl در رویشگاه های استان های سمنان، خراسان شمالی و رضوی

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 52

چکیده

 چای کوهی یکی از گونه  های دارویی جنس  Stachysو تیره نعناع با خواص درمانی متعدد می باشد که در مناطق مختلف ایران رویش دارد. جهت بررسی خصوصیات مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی این گیاه تحقیقی بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار از چهار رویشگاه در استان های سمنان, خراسان شمالی و رضوی در سال 1393 صورت پذیرفت. سپس در زمان گلدهی اقدام به ثبت خصوصیات مورفولوژیکی از قبیل ارتفاع در زمان گلدهی, وزن تر و خشک ریشه و ساقه, طول ریشه, تعداد گل در گل آذین, نسبت گل های باز به کل گل ها, تعداد برگ روی ساقه, سطح برگ و مقدار کلروفیل گردید. همچنین درصد و عملکرد اسانس, مقدار فنل کل, محتوای فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی تعیین شد. با بررسی نتایج مشخص شد خصوصیات مورفولوژیکی گیاه مورد مطالعه در رویشگاه های مختلف اختلاف معنی دار نداشت در حالی که در مورد میزان اسانس در سطح یک درصد اختلاف معنی دار مشاهده شد. در بررسی خصوصیات فیتوشیمیایی, رویشگاه شاهرود بیشترین میزان فنل کل و مشهد بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی را دارا بود. همچنین بالاترین میزان فنل کل و محتوی فلاونوئیدی در برگ و بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی را گل داشت. همچنین بیشترین عملکرد و درصد اسانس مربوط به رویشگاه مشهد مشاهده شد که می توان بیان نمود با کاهش ارتفاع و بارندگی, میزان اسانس تولید شده در گیاه چای کوهی افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چورلی، صدیقه، خراسانی نژاد، سارا، همتی، خدایار، و کاشفی، بهاره. (1395). بررسی خصوصیات مورفولوژیکی, آنتی اکسیدانی و میزان اسانس گیاه دارویی چای کوهی .Stachys lavandulifolia Vahl در رویشگاه های استان های سمنان, خراسان شمالی و رضوی. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 11(41)، 41-52. SID. https://sid.ir/paper/506263/fa

    Vancouver: کپی

    چورلی صدیقه، خراسانی نژاد سارا، همتی خدایار، کاشفی بهاره. بررسی خصوصیات مورفولوژیکی, آنتی اکسیدانی و میزان اسانس گیاه دارویی چای کوهی .Stachys lavandulifolia Vahl در رویشگاه های استان های سمنان, خراسان شمالی و رضوی. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1395؛11(41):41-52. Available from: https://sid.ir/paper/506263/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه چورلی، سارا خراسانی نژاد، خدایار همتی، و بهاره کاشفی، “بررسی خصوصیات مورفولوژیکی, آنتی اکسیدانی و میزان اسانس گیاه دارویی چای کوهی .Stachys lavandulifolia Vahl در رویشگاه های استان های سمنان, خراسان شمالی و رضوی،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 11، no. 41، pp. 41–52، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/506263/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button