مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

825
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیبا ت تقریبی- شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) مناطق مختلف ساحلی استان سیستان و بلوچستان

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 144

چکیده

 در این بررسی تغییر ترکیبات تقریبی-شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم جمع آوری شده از سه ایستگاه در هر یک از شش منطقه ساحلی استان سیستان و بلوچستان بدست آمد. گیاه پس از جمع آوری شستشو, خشک و پودر شده به آزمایشگاه منتقل و پروتئین کل (درصد وزن خشک) با روش کجلدال, اسید های آمینه با بهره گیری از دستگاه HPLC, چربی کل (درصد وزن خشک) با روش سوکسله و اسید های چرب ضروری با تعیین میزان FAMES (متیل استرهای اسید های چرب) توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی, کربوهیدرات (درصد وزن خشک) با روش فنل سولفوریک اسید, ویتامین ها با استفاده از دستگاه HPLC, خاکستر با روش سوختن در کوره, مواد معدنی با کمک گرفتن از روش های فلیم فتومتری و آستاگزانتین نیز از روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری و پس از تایید نرمال بودن میانگین ها با PP plot برنامه SPSS مورد بررسی مقایسه ای آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سارگاسوم جمع آوری شده از ساحل طیس به شکل خشک دارای 9.18±1.15 درصد پروتئین (p<0.05), 2.18±0.15 درصد چربی (p>0.05), 1.2 (P>0.05) EF, 33.11±2.03 کربوهیدرات (P>0.05), 230.14±11.83 کیلو کالری بر 100 گرم ماده خشک انرژی (P<0.05), 11.11±1.03 درصد مواد معدنی (P<0.05) و 115.51±10.87 میلی گرم کمپلکس ویتامین ها در 100 گرم ماده خوراکی (P<0.05) و 104.11±1.00 میکرو گرم آستاگزانتین در 100 گرم وزن خشک نمونه (P<0.05) می باشد که نسبت به پنج تیمار جمع آوری شده از مناطق دیگر نمونه برداری دارای ارزش غذایی بالاتری است. همچنین پروفایل اسید های چرب ضروری بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی دار آماری نشان داد (P<0.05) که در مورد نمونه های بدست آمده از ساحل طیس بالاترین بوده است ولی پروفایل اسیدهای آمینه بجز لوسین, هیچ اختلاف آماری بین تیمارهای مناطق جغرافیایی نشان نداد (P>0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حافظیه، محمود، مرادی، یزدان، پورکاظمی، محمد، دادگر، شهرام، و شریفیان، منصور. (1395). ترکیبا ت تقریبی- شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) مناطق مختلف ساحلی استان سیستان و بلوچستان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(4)، 133-144. SID. https://sid.ir/paper/520716/fa

    Vancouver: کپی

    حافظیه محمود، مرادی یزدان، پورکاظمی محمد، دادگر شهرام، شریفیان منصور. ترکیبا ت تقریبی- شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) مناطق مختلف ساحلی استان سیستان و بلوچستان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(4):133-144. Available from: https://sid.ir/paper/520716/fa

    IEEE: کپی

    محمود حافظیه، یزدان مرادی، محمد پورکاظمی، شهرام دادگر، و منصور شریفیان، “ترکیبا ت تقریبی- شیمیایی گیاه دریایی سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) مناطق مختلف ساحلی استان سیستان و بلوچستان،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 4، pp. 133–144، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/520716/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button