مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

208
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر محلول پاشی سالیسیلیک اسید بر میزان فنول، فلاونوئید، فعالیت آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی نعنا فلفلی

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 110

چکیده

 نعناع فلفلی با نام علمی Mentha piperita از گیاهان دارویی معطر متعلق به تیره نعناعیان می باشد و با توجه به اهمیت خاصیت دارویی این گیاه, تاثیر محلول پاشی سالیسیلیک اسید روی تعدادی از ویژگی های نعناع فلفلی, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل به اجرا درآمد. به منظور پیاده سازی طرح موردنظر, محلول پاشی سالیسیلیک اسید با سطوح صفر, 5, 10, 50 و 100 میلی گرم بر لیتر و طی دو مرحله محلول پاشی صورت گرفت. ابتدا بعد از گذشت 8 هفته پس از کاشت استولون ها و در ادامه بعد از گذشت 14 روز پس از اولین محلول پاشی مرحله دوم آن انجام شد. صفات مورداندازه گیری در این پژوهش شامل میزان فنول, فلاونویید, فعالیت آنتی اکسیدانی, پرولین کل و همچنین برخی صفات فیزیولوژیک دیگر ازجمله کربوهیدرات, فعالیت آنزیم های کاتالاز, آسکوربات اکسیداز, پراکسیداز و پلی فنول اکسیداز و رنگیزه های فتوسنتزی بود. با آنالیز تجزیه واریانس داده ها مشاهده شد که تیمار گیاه نعناع با سطوح مختلف سالیسیلیک اسید روی اغلب صفات مورد بررسی به جز کربوهیدرات تاثیر معنی داری (p ≤ 0. 01) داشته است. سالیسیلیک اسید با غلظت 100 میلی گرم بر لیتر بیشترین تاثیر افزایشی را بر صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی موردسنجش نشان داد. با توجه به نتایج حاصل شده از این پژوهش به نظر می رسد محلول پاشی سالیسیلیک اسید روی گیاهان دارویی به ویژه گیاه نعناع فلفلی می تواند باعث افزایش ترکیبات آنتی اکسیدانی, تنظیم کننده های اسمزی و رنگیزه های فتوسنتزی شده و به عنوان یک روش امیدبخش و مقرون به صرفه به منظور افزایش محتوی متابولیت های ثانویه و بهبود خاصیت دارویی این گیاه به کار رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آب پیکر، مریم، گنجعلی، صالحه، فهمیده، لیلا، و حیدری، فروزان. (1400). تاثیر محلول پاشی سالیسیلیک اسید بر میزان فنول, فلاونوئید, فعالیت آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی نعنا فلفلی. تحقیقات علوم زراعی در مناطق خشک، 3(1 )، 97-110. SID. https://sid.ir/paper/521236/fa

    Vancouver: کپی

    آب پیکر مریم، گنجعلی صالحه، فهمیده لیلا، حیدری فروزان. تاثیر محلول پاشی سالیسیلیک اسید بر میزان فنول, فلاونوئید, فعالیت آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی نعنا فلفلی. تحقیقات علوم زراعی در مناطق خشک[Internet]. 1400؛3(1 ):97-110. Available from: https://sid.ir/paper/521236/fa

    IEEE: کپی

    مریم آب پیکر، صالحه گنجعلی، لیلا فهمیده، و فروزان حیدری، “تاثیر محلول پاشی سالیسیلیک اسید بر میزان فنول, فلاونوئید, فعالیت آنتی اکسیدانی و رنگیزه های فتوسنتزی نعنا فلفلی،” تحقیقات علوم زراعی در مناطق خشک، vol. 3، no. 1 ، pp. 97–110، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/521236/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button