مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,801
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,427
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وضعیت کشاورزی استان هرمزگان از دیدگاه آب مجازی

صفحات

 صفحه شروع 485 | صفحه پایان 499

چکیده

 پراکنش نامناسب زمانی و مکانی بارندگی و عدم مدیریت عرضه و تقاضای منابع آب در کشور به ویژه در مناطق بسیار کم آب و خشک مانند استان هرمزگان, مدیریت منابع آب را به خصوص در بخش کشاورزی با مشکلات جدی رو به رو ساخته است. در این وضعیت تجارت درون کشوری آب مجازی می تواند با صرف هزینه های کمتر بخش عمده ای از مشکلات را در بخش توزیع آب حل کند. نتایج این تحقیق نشان داد که کل واردات و صادرات آب مجازی استان هرمزگان به ترتیب 1284.3 و 1131.1 میلیون مترمکعب در سال می باشد. سهم بخش زراعی, باغی و دامی از واردات آب مجازی به ترتیب 61.44%, 9.97% و 28.59% و هم چنین از صادرات آب مجازی به ترتیب 35.32%, 59.18% و 5.5% به دست آمد. تراز تجارت آب مجازی این استان برابر 142.5 میلیون مترمکعب است. هم چنین شاخص کم آبی, شاخص شدت مصرف آب, شاخص وابستگی آب به واردات آب مجازی و شاخص خودکفایی آب به واردات آب مجازی استان هرمزگان به ترتیب برابر63%, 58%, 9.6% و 90.4% به دست آمد. یکی از مهم ترین دلایل صادرات آب مجازی در استان هرمزگان تولید محصولات آب بر مانند خرما, سبزیجات, صیفی جات می باشد. مهم ترین منبع واردات آب مجازی به استان ناشی از وارد کردن برنج و گندم است. هم چنین نتایج این تحقیق نشان داد که استان هرمزگان دارای پتانسیل نسبتا کمی در استفاده از آب سبز بوده به طوری که حدود 7.8 درصد تولیدات زراعی و باغی استان به وسیله آب سبز تولید می شوند. در نتیجه پیشنهاد می شود الگوی کشت استان هرمزگان به سمت استفاده بیشتر از آب سبز (مانند غلات و میوه ها) و پرهیز از کاشت محصولات آب بر تابستانه مانند ذرت و سیب زمینی تغییر جهت داده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابازاده، حسین، و سرایی تبریزی، مهدی. (1391). ارزیابی وضعیت کشاورزی استان هرمزگان از دیدگاه آب مجازی. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 26(4 (ب))، 485-499. SID. https://sid.ir/paper/521869/fa

    Vancouver: کپی

    بابازاده حسین، سرایی تبریزی مهدی. ارزیابی وضعیت کشاورزی استان هرمزگان از دیدگاه آب مجازی. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1391؛26(4 (ب)):485-499. Available from: https://sid.ir/paper/521869/fa

    IEEE: کپی

    حسین بابازاده، و مهدی سرایی تبریزی، “ارزیابی وضعیت کشاورزی استان هرمزگان از دیدگاه آب مجازی،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 26، no. 4 (ب)، pp. 485–499، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/521869/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button