مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

285
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

115
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مرحله رشد و گرادیان ارتفاعی بر کیفیت علوفه گونه دارویی کما (Ferula haussknechtii) و امکان استفاده چندمنظوره آن (مطالعه موردی: مراتع سارال)

صفحات

 صفحه شروع 610 | صفحه پایان 620

چکیده

 تعیین کیفیت علوفه گونه های گیاهی در مراحل مختلف رشد, یکی از مهم ترین موارد در مدیریت صحیح مراتع می باشد. این پژوهش جهت تعیین و مقایسه ارزش غذایی گونه یFerula hausskenchtii H. Wolhff ex Rech در سه مرحله رشد و سه طبقه ارتفاعی در مراتع باینچوب سارال انجام شد. مقادیر پروتئین خام (CP), الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF), الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF), ماده خشک قابل هضم (DMD), انرژی متابولیسمی (ME), درصد کربوهیدرات های محلول در آب اندام هوایی (WSC), فیبر خام (CF) و خاکستر (ASH), به عنوان شاخص های کیفیت علوفه, با روش طیف سنجی توسط دستگاه NIR اندازه گیری شدند و با مقادیر متناظر آنها در تفاله های حاصل از اسانس گیری, مقایسه شدند. تجزیه واریانس داده ها با استفاده از طرح کامل تصادفی در نرم-افزار R صورت گرفت. نتایج نشان داد با افزایش مرحله رشد, مقادیر شاخص های CP, DMD, ASH و ME کاهش و مقادیر شاخص-های ADF, WSC, NDF و CF افزایش می یابد. همچنین با افزایش ارتفاع, مقادیر شاخص های CP, DMD, ASH و ME افزایش و در مقابل, مقدار شاخص CF کاهش می یابد. همچنین مقایسه شاخص ها قبل و بعد از اسانس گیری در مرحله بذردهی و گلدهی نشان داد بعد از اسانس گیری مقادیر شاخص های WSC CP, DMD, ASH و ME کاهش و مقادیر NDF, CF و ADF افزایش یافت و در مرحله رشد رویشی مقادیر CP, DMD و ME افزایش و ADF کاهش یافت. نتایج حاصل از مقادیر شاخص های کیفیت علوفه تفاله های حاصل از فرآیند اسانس گیری, بیانگر امکان استفاده چندمنظوره از این گونه دارویی, علاوه بر اسانس گیری؛ در تامین نیاز غذایی دام ها, در فصل غیررشد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سیده حبیبه، حشمتی، غلامعلی، میرزا، مهدی، و کرمی، پرویز. (1398). اثر مرحله رشد و گرادیان ارتفاعی بر کیفیت علوفه گونه دارویی کما (Ferula haussknechtii) و امکان استفاده چندمنظوره آن (مطالعه موردی: مراتع سارال). مرتع، 13(4 )، 610-620. SID. https://sid.ir/paper/522527/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سیده حبیبه، حشمتی غلامعلی، میرزا مهدی، کرمی پرویز. اثر مرحله رشد و گرادیان ارتفاعی بر کیفیت علوفه گونه دارویی کما (Ferula haussknechtii) و امکان استفاده چندمنظوره آن (مطالعه موردی: مراتع سارال). مرتع[Internet]. 1398؛13(4 ):610-620. Available from: https://sid.ir/paper/522527/fa

    IEEE: کپی

    سیده حبیبه حسینی، غلامعلی حشمتی، مهدی میرزا، و پرویز کرمی، “اثر مرحله رشد و گرادیان ارتفاعی بر کیفیت علوفه گونه دارویی کما (Ferula haussknechtii) و امکان استفاده چندمنظوره آن (مطالعه موردی: مراتع سارال)،” مرتع، vol. 13، no. 4 ، pp. 610–620، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/522527/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button