مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 17

کلیدواژه

ماهی سفید (Rutilus kutum)Q2

چکیده

 این تحقیق جهت بررسی سطوح مختلف اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) جیره بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) انجام گرفت. برای این منظور بچه ماهیان سفید با میانگین وزن ابتدایی 0.6±0.002 گرم بصورت تصادفی در 5 تیمار شامل 0 (شاهد), 100, 200, 400 و 600 میلی گرم اسانس رازیانه بر کیلوگرم جیره ذخیره سازی شدند و به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی به میزان 7-12 درصد وزن بدن و 3 بار در روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره شاخص های مربوط به فراسنجه های بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری ارزیابی شد. نتایج حاصل از آنالیز فراسنجه های بیوشیمیایی سرم نشان داد که بیشترین میزان پروتئین تام و گلبولین در تیمار 600 میلی گرم اسانس مشاهده شد. بیشترین میزان آلبومین و کلسترول به ترتیب در تیمارهای 100 و 400 میلی گرم اسانس بر کیلوگرم جیره و بیشترین مقدار تری گلیسیرید, گلوکز و کورتیزول در تیمار شاهد مشاهده شد (p<0.05). نتایج حاصل از استرس شوری (شوری های 6, 13 و 20 گرم/لیتر) نشان داد که تیمارهای 100 و 400 میلی گرم اسانس بر کیلوگرم جیره کمترین پاسخ به استرس را نشان دادند و پس از استرس میزان تغییرات کورتیزول و گلوکز نسبت به زمان پیش از استرس, در تیمارهای حاوی اسانس مقدار کمتری را نشان داد. بالاترین میزان بازماندگی نیز در تیمارهای حاوی اسانس بدست آمد. در مجموع نتایج نشان داد که اسانس رازیانه با بهبود فراسنجه های بیوشیمیایی (پروتئین تام, آلبومین, گلبولین, گلوکز و کورتیزول) می تواند موجب ارتقاء سیستم ایمنی بچه ماهیان سفید گردد. همچنین نقش مهمی در افزایش مقاومت بچه ماهیان سفید در برابر استرس شوری ایفا کند و بهترین عملکرد مربوط به سطح 100 میلی گرم اسانس رازیانه بر کیلوگرم جیره بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدوی، سالمه، یگانه، سکینه، فیروزبخش، فرید، و جانی خلیلی، خسرو. (1395). اثرات اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(4)، 1-17. SID. https://sid.ir/paper/5246/fa

    Vancouver: کپی

    مهدوی سالمه، یگانه سکینه، فیروزبخش فرید، جانی خلیلی خسرو. اثرات اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(4):1-17. Available from: https://sid.ir/paper/5246/fa

    IEEE: کپی

    سالمه مهدوی، سکینه یگانه، فرید فیروزبخش، و خسرو جانی خلیلی، “اثرات اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) بر برخی فراسنجه های بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری در بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 4، pp. 1–17، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5246/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button