مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,014
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی خیار دریایی Holothuria parva در دو حالت خشک ( آبدهی شده) و تازه

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 87

چکیده

 خیار دریایی یک منبع مهم از مواد با ارزش دارویی و تغذیه ای است. در این پژوهش مقدار فنل, فلاونوئید , فعالیت آنتی اکسیدان و تجزیه تقریبی خیار دریایی گونه Holothuria parva در دو حالت تازه و خشک (آبدهی شده) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور نمونه ها از بندر لنگه در خلیج فارس جمع آوری شده است. نمونه ها در آزمایشگاه به صورت انجمادی خشک شده و میزان رطوبت آنها اندازه گیری گردید سپس تجزیه تقریبی آن محاسبه گردید. میزان فنل به روش فولین سیوکالتو, میزان فلاونوئید به روش نورسنجی کلریدآلومینیوم و میزان فعالیت آنتی اکسیدان با استفاده از DPPHسنجیده شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان رطوبت در نمونه تازه برابر با ±%81.20, پروتئین 12%.0 ±, چربی ±%0.34, خاکستر 5%.50 ± و کربوهیدرات ±0%.95 بوده است. این مقادیر برای نمونه آبدهی به ترتیب برابر با: 92%.50 ±, 3%.76 ±, ±0%.36, ±%1 و 2%.07 ± محاسبه شده است. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در نمونه تازه برابر 0.063 ± و در نمونه آبدهی 0.60 ± میلی گرم ویتامین C در گرم نمونه خشک و شاخص IC50 در نمونه تازه 5.26 ± و در نمونه آبدهی 4.14 ± بود. میزان فنل کل در نمونه تازه برابر 0.22 ± و در نمونه آبدهی 0.19 ± میلی گرم اسید گالیک در گرم نمونه خشک بود. میزان فلاونوئید در نمونه تازه 3.86 ± و در نمونه آبدهی 5.20 ± میلی گرم کوئرستین در گرم نمونه خشک بود. در مورد تجزیه تقریبی فقط میزان پروتئین و خاکستر در حالت تازه نسبت به حالت آبدهی بیشتر و دارای اختلاف معناداری بود (p<0.05) ومیزان رطوبت در حالت خشک (آبدهی شده) بیشتر از حالت تازه و دارای اختلاف معناداری بود(p<0.05). میزان فنل و فلاونوئید در دو حالت یکسان بوده است. میزان مهار رادیکال آزاد DPPH در حالت تازه بیشتر از حالت آبدهی و دارای اختلاف معناداری بود (p<0.05) و در نتیجه حالت تازه این گونه خیار دریایی دارای فعالیت آتنی اکسیدانی بیشتری نسبت به حالت خشک(آبدهی شده) است و برای استفاده در صنایع دارویی و غذایی سودمندتر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دیبا، گلریز، جمیلی، شهلا، و رمضانی، احسان. (1395). بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی خیار دریایی Holothuria parva در دو حالت خشک ( آبدهی شده) و تازه. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(4)، 77-87. SID. https://sid.ir/paper/5251/fa

    Vancouver: کپی

    دیبا گلریز، جمیلی شهلا، رمضانی احسان. بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی خیار دریایی Holothuria parva در دو حالت خشک ( آبدهی شده) و تازه. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(4):77-87. Available from: https://sid.ir/paper/5251/fa

    IEEE: کپی

    گلریز دیبا، شهلا جمیلی، و احسان رمضانی، “بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی خیار دریایی Holothuria parva در دو حالت خشک ( آبدهی شده) و تازه،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 4، pp. 77–87، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5251/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button