مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

84
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت برخی آنزیم های گوارشی و پارامترهای بیوشیمیایی خون تحت تاثیر استفاده از نمک (NaCl ) در جیره غذایی بچه فیل ماهی پرورشی Huso huso (Linnaeus, 1758)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 28

چکیده

 این آزمایش در قالب 4 تیمار با افزودن نمک در چهار سطح 0, 3, 6, 9 درصد به جیره غذایی پایه طراحی گردید. برای این منظور 480 قطعه بچه فیل ماهی (H. huso) پرورشی با میانگین وزن 175 گرم و سن 5 ماه, در 12 مخزن فایبرگلاس 2000 لیتری به مدت 12 هفته مورد آزمایش قرار گرفت. در پایان دوره, کلسترول, تری گلیسرید, پروتئین کل, چربی کل, گلوکز, اسمولاریته, کلر, سدیم و برخی از آنزیم های گوارش شامل آلکالین فسفاتاز, پروتئاز, لیپاز و آمیلاز مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج مشخص گردید که میزان همه آنزیم های گوارشی مورد بررسی در این تحقیق در تمامی تیمارها نسبت به شاهد افزایش معنی داری داشته است. نتایج نشان داد که بیشترین سطح افزایش مربوط به آلکالین فسفاتاز است. به طوری که در شاهد از مقدار 405± 3380 به میزان (u/kg) 50/1667± 50/12117 در جیره با غلظت 6% نمک افزایش یافت. همچنین میزان سدیم و کلر سرم خون ماهیان در تیمار 3 افزایش معنی داری نسبت به شاهد داشته است, اما در سایر شاخص های بیوشمیایی مورد آزمایش بین تیمارها و شاهد اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که افزودن نمک به جیره غذای می تواند در عملکرد سیستم گوارشی و سلامت مؤثر واقع شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن پور، سمیه، قمی، محمدرضا، وهاب زاده رودسری، حبیب، موسوی ثابت، حامد، و کاظمی، رضوان. (1398). بررسی فعالیت برخی آنزیم های گوارشی و پارامترهای بیوشیمیایی خون تحت تاثیر استفاده از نمک (NaCl ) در جیره غذایی بچه فیل ماهی پرورشی Huso huso (Linnaeus, 1758). پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 7(2 )، 13-28. SID. https://sid.ir/paper/525220/fa

    Vancouver: کپی

    حسن پور سمیه، قمی محمدرضا، وهاب زاده رودسری حبیب، موسوی ثابت حامد، کاظمی رضوان. بررسی فعالیت برخی آنزیم های گوارشی و پارامترهای بیوشیمیایی خون تحت تاثیر استفاده از نمک (NaCl ) در جیره غذایی بچه فیل ماهی پرورشی Huso huso (Linnaeus, 1758). پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1398؛7(2 ):13-28. Available from: https://sid.ir/paper/525220/fa

    IEEE: کپی

    سمیه حسن پور، محمدرضا قمی، حبیب وهاب زاده رودسری، حامد موسوی ثابت، و رضوان کاظمی، “بررسی فعالیت برخی آنزیم های گوارشی و پارامترهای بیوشیمیایی خون تحت تاثیر استفاده از نمک (NaCl ) در جیره غذایی بچه فیل ماهی پرورشی Huso huso (Linnaeus, 1758)،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 7، no. 2 ، pp. 13–28، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525220/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button