مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

301
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

126
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نوع و مقدار شتاب دهنده بر واکنش پذیری و رفتار پخت سامانه اپوکسی-دی سیان دی آمید-شتاب دهنده

صفحات

 صفحه شروع 332 | صفحه پایان 341

چکیده

 فرضیه: اثر چهار شتاب دهنده 6, 4, 2-تریس (دی متیل آمینومتیل) فنول (DMP30), 2-متیل ایمیدازول (2MI), 2-فنیل ایمیدازول (2PhI) و کربونیل دی ایمیدازول (CDI) با دو مقدار 0. 6 و 1phr بر رفتار پخت رزین اپوکسی بر پایه دی گلیسیدیل اتر بیس فنول A و عامل پخت جامد دی سیان دی آمید یا دایسی مطالعه و بررسی شد. بدیهی است, با تغییر نوع و مقدار شتاب دهنده می توان واکنش پذیری و رفتار پخت سامانه اپوکسی-دایسی را کنترل کرد. روش ها: از اندازه گیری تغییرات گرانروی برحسب زمان, زمان ژل شدن در سه دمای 110, 120 و 130 درجه سلسیوس چسبناکی, گرماسنجی پویشی تفاضلی ناهم دما و شناسایی دمای انتقال شیشه ای برای مطالعه واکنش پذیری و رفتار پخت سامانه اپوکسی-دایسی استفاده شد. یافته ها: شتاب دهنده CDI با مقدار phr 0. 6 بیشترین عمر مفید را در میان سایر شتاب دهنده ها نشان داد. با افزایش مقدار شتاب دهنده به ویژه هنگام استفاده از CDI, عمر مفید فرمول بندی ها کاهش یافت. اختلاف در عمر مفید برای 2PhI کمترین مقدار بود و برای 2MI تغییری نکرد. داده های زمان ژل شدن نشان داد, واکنش پذیری شتاب دهنده های مختلف در دمای زیاد به ترتیب 2MI > DMP30 > CDI > 2PhI است. نتایج آزمون DSC نشان داد, با افزایش مقدار شتاب دهنده, نیم رخ پخت تیزتر شد و گرمای واکنش (Δ H) افزایش و دمای انتقال شیشه ای (Tg) به مقدار شایان توجهی کاهش یافت. نتایج DSC نشان داد, ترتیب واکنش پذیری شتاب دهنده های مختلف 2MI > CDI> DMP30 > 2PhI است. به عبارت دیگر, 2PhI کمترین واکنش پذیری و تیزترین نیم رخ پخت اما 2MI بیشترین واکنش پذیری با رفتار پخت پهن را نشان داد. بنابراین به نظر می رسد, شتاب دهنده CDI با مقدار 0. 6phr به دلیل بیشترین عمر مفید در دمای محیط, سرعت پخت زیاد و داشتن بیشترین Tg بهترین شتاب دهنده باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داره، مریم، بهشتی، محمدحسین، و بازگیر، سعید. (1399). اثر نوع و مقدار شتاب دهنده بر واکنش پذیری و رفتار پخت سامانه اپوکسی-دی سیان دی آمید-شتاب دهنده. علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)، 33(4 )، 332-341. SID. https://sid.ir/paper/525770/fa

    Vancouver: کپی

    داره مریم، بهشتی محمدحسین، بازگیر سعید. اثر نوع و مقدار شتاب دهنده بر واکنش پذیری و رفتار پخت سامانه اپوکسی-دی سیان دی آمید-شتاب دهنده. علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)[Internet]. 1399؛33(4 ):332-341. Available from: https://sid.ir/paper/525770/fa

    IEEE: کپی

    مریم داره، محمدحسین بهشتی، و سعید بازگیر، “اثر نوع و مقدار شتاب دهنده بر واکنش پذیری و رفتار پخت سامانه اپوکسی-دی سیان دی آمید-شتاب دهنده،” علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)، vol. 33، no. 4 ، pp. 332–341، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525770/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button