مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

639
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

530
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان تجمع سموم آلدرین، دیازینون و اندرین در بافت عضله خوراکی ماهی های اقتصادی تالاب انزلی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 30

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی میزان تجمع و مقایسه میزان سموم آلدرین, دیازینون و اندرین در بافت عضله خوراکی ماهی های کپور معمولی, اردک ماهی, کاراس, لای ماهی و اسبله ایستگاه های غرب, مرکزی و شرق تالاب انزلی با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی انجام شد. میزان تجمع سموم ارگانوکلره در گوشت ماهی توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکار ساز ربایش الکترون و سموم ارگانوفسفره با استفاده از کروماتوگرافی گازی GC/MS اندازه گیری شد. بیشترین غلظت دیازینون در اردک ماهی از ایستگاه تالاب شرق با غلظت ppb25/20 بود. در میزان سموم دیازینون و آلدرین در عضله خوراکی ماهیان مورد مطالعه از ایستگاه های مختلف تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P>0/05). بیشترین مقدار سم اندرین در گوشت ماهی کپور در ایستگاه های غرب و شرق اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده از اندازه گیری این سم در کپور ماهی در مقایسه با سایر ماهیان مورد مطالعه معنی دار بود (P<0/05). مقدار آلدرین در ماهی کاراس در مقایسه با سایر ماهیان مورد مطالعه معنی دار بود (P<0/05). بر اساس نتایج به دست آمده و کاهش معنی دار سموم اندرین, آلدرین و دیازینون در مقایسه با حد مجاز اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی, میتوان نتیجه گیری کرد که از نقطه نظر بهداشت مواد غذایی خطری مصرف کنندگان را تهدید نمی کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیف زاده، مینا، ولی پور، علیرضا، زارع گشتی، قربان، و خانی پور، علی اصغر. (1397). بررسی میزان تجمع سموم آلدرین, دیازینون و اندرین در بافت عضله خوراکی ماهی های اقتصادی تالاب انزلی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 27(3 )، 23-30. SID. https://sid.ir/paper/5262/fa

    Vancouver: کپی

    سیف زاده مینا، ولی پور علیرضا، زارع گشتی قربان، خانی پور علی اصغر. بررسی میزان تجمع سموم آلدرین, دیازینون و اندرین در بافت عضله خوراکی ماهی های اقتصادی تالاب انزلی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1397؛27(3 ):23-30. Available from: https://sid.ir/paper/5262/fa

    IEEE: کپی

    مینا سیف زاده، علیرضا ولی پور، قربان زارع گشتی، و علی اصغر خانی پور، “بررسی میزان تجمع سموم آلدرین, دیازینون و اندرین در بافت عضله خوراکی ماهی های اقتصادی تالاب انزلی،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 27، no. 3 ، pp. 23–30، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5262/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا