Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

332
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

162
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نانو ذرات آهن و روی و کودهای آلی بر رشد و عملکرد گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum)

صفحات

 صفحه شروع 16 | صفحه پایان 32

چکیده

 چچکیده به منظور بررسی اثرات نانواکسید آهن, نانو اکسید روی, ترکیبات آلی ورمی کمپوست و اسیدهیومیک برعملکرد و جذب برخی از عناصرغذایی در گوجه فرنگی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. عامل اول, ترکیبات آلی در سه سطح: صفر, 5 تن در هکتار ورمی کمپوست و 5 کیلوگرم در هکتار اسیدهیومیک, و عامل های دوم و سوم, نانوذرات اکسیدآهن و اکسید روی, هر کدام در دو سطح: صفر و 6/2 کیلوگرم در هکتار بود. نتایج تجزیه واریانس نشان دادکه غلظت نیتروژن در برگ به طور معنی داری تحت تاثیر مصرف ورمی کمپوست و غلظت نیتروژن در میوه تحت تاثیر مصرف توأم نانواکسید آهن و روی و نیز نانو اکسید روی به تنهایی قرار گرفته, و به حداکثر مقدار رسید. مصرف ورمی کمپوست همراه با نانواکسید آهن و روی, غلظت آهن را در برگ و میوه به طور معنی داری افزایش داد مصرف نانواکسید روی توام با ترکیبات آلی, غلظت روی در میوه را به طور معنی داری افزایش داد. اثرات متقابل ترکیبات آلی و نانو اکسید آهن و روی بر عملکرد میوه معنی دار شد. با کاربرد نانواکسید روی و ترکیبات آلی, عملکرد میوه 74 درصد ه فزایش یافت و از 620/61 تن در هکتار در تیمار شاهد به 193/107 تن در تیماردارای نانواکسید روی و اسید هیومیک افزایش پیدا کرد. به طور کلی, نتایج این پژوهش نشان داد که نانواکسیدآهن و روی منابع مناسبی برای تامین نیازگیاه گوجه فرنگی به این دو عنصر بودند و مصرف نانواکسید روی همراه با اسید هیومیک نیز در افزایش عملکرد میوه گوجه فرنگی معنی دار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جواهری، سعید، آستارایی، علیرضا، خراسانی، رضا، ذبیحی، حمیدرضا، و امامی، حجت. (1398). اثر نانو ذرات آهن و روی و کودهای آلی بر رشد و عملکرد گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 32(4 (پیاپی 125) )، 16-32. SID. https://sid.ir/paper/526729/fa

    Vancouver: کپی

    جواهری سعید، آستارایی علیرضا، خراسانی رضا، ذبیحی حمیدرضا، امامی حجت. اثر نانو ذرات آهن و روی و کودهای آلی بر رشد و عملکرد گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(4 (پیاپی 125) ):16-32. Available from: https://sid.ir/paper/526729/fa

    IEEE: کپی

    سعید جواهری، علیرضا آستارایی، رضا خراسانی، حمیدرضا ذبیحی، و حجت امامی، “اثر نانو ذرات آهن و روی و کودهای آلی بر رشد و عملکرد گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum)،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 4 (پیاپی 125) ، pp. 16–32، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/526729/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا