Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

327
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

192
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تولید کود کمپوست از بقایای گیاهان مختلف زراعی و اثر آن بر عملکرد دانه و برخی خصوصیات زراعی گندم

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 42

چکیده

 اهداف از جمله راهکارهای زراعی منطبق با اهداف کشاورزی پایدار درخصوص افزایش مواد آلی خاک می توان به دو عامل مدیریت بقایای گیاهی و کاربرد ترکیبات آلی اشاره نمود. بنابراین, هدف از اجرای این پژوهش بررسی خصوصیات آلی و شیمیایی کمپوست های تولید شده از بقایای گیاهان مختلف زراعی و همچنین تاثیر این کمپوست های تولیدی بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه گندم بود. مواد و روش ها این آزمایش در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال زراعی 98-97 در دو مرحله اجرا شد. مرحله ی اول شامل تولید کمپوست از بقایای گیاهی بود. طرح آماری فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی و با سه تکرار بود. دو فاکتور مورد آزمایش, شامل نوع بقایای گیاهی و درصد وزنی آن ها بود. فاکتور نوع بقایا در چهار سطح شامل بقایای گیاهی برنج, کلزا, گندم و نیشکر بود. فاکتور درصدهای وزنی شامل 40, 30 و50 درصد وزنی هر یک از بقایا بود. مرحله ی دوم به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و شامل بررسی اثر 12 نوع کود کمپوست تولید شده در مرحله اول بر عملکرد گندم بود. یافته ها در مرحله اول کمپوست تولید شده از بقایای برنج, نیتروژن (72/1 درصد) بیشتر و نسبت کربن به نیتروژن پایین تری (31/18) نسبت به سایر کمپوست های تولیدی داشت. به علاوه بیشترین (8/11 کیلوگرم) و کمترین (61/9 کیلوگرم) میزان کمپوست تولیدی به ترتیب مربوط به کمپوست تولید شده از بقایای نیشکر با درصد وزنی 40 درصد و بقایای برنج با درصد وزنی 30 درصد بود. درمرحله دوم بیشترین عملکرد دانه گندم (2/689 گرم بر مترمربع) در کمپوست بقایای گیاهی برنج با درصد وزنی 30 درصد حاصل شد. بیشترین (78/12%) و کمترین (1/11%) نسبت پروتیین دانه بترتیب در کمپوست 30 درصد برنج و کمپوست 50 درصد نیشکر دیده شد. نتیجه گیری در مجموع نتایج نشان داد که بیشترین (2/689 گرم بر متر مربع) عملکرد دانه در شرایط کاربرد کمپوست های تولید شده از بقایای برنج با درصد وزنی 30 درصد به دست آمد. همین تیمار به طور مشابه بیشترین درصد پروتیین دانه (78/12 درصد) را نیز تولید کرد. از دیدگاه اکولوژی زراعی مشخص گردید که جهت کاهش به کارگیری کودهای شیمیایی و جایگزینی آن ها با کود کمپوست, توجه به کمیت, کیفیت و نوع ماده اولیه در تولید کمپوست ضروری خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آینه بند، امیر، گرویی، آرام، فاتح، اسفندیار، و کاکادزفولی، فروغ. (1400). مقایسه تولید کود کمپوست از بقایای گیاهان مختلف زراعی و اثر آن بر عملکرد دانه و برخی خصوصیات زراعی گندم. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 31(2 )، 29-42. SID. https://sid.ir/paper/527003/fa

    Vancouver: کپی

    آینه بند امیر، گرویی آرام، فاتح اسفندیار، کاکادزفولی فروغ. مقایسه تولید کود کمپوست از بقایای گیاهان مختلف زراعی و اثر آن بر عملکرد دانه و برخی خصوصیات زراعی گندم. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(2 ):29-42. Available from: https://sid.ir/paper/527003/fa

    IEEE: کپی

    امیر آینه بند، آرام گرویی، اسفندیار فاتح، و فروغ کاکادزفولی، “مقایسه تولید کود کمپوست از بقایای گیاهان مختلف زراعی و اثر آن بر عملکرد دانه و برخی خصوصیات زراعی گندم،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 2 ، pp. 29–42، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/527003/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا