مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

154
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف کودهای پتاسیم بر صفات فیزیولوژیک و تجمع کادمیم در دانه دو رقم گندم دوروم (Triticum turgidum ssp. durum (Desf.) Husn.)

صفحات

 صفحه شروع 223 | صفحه پایان 235

چکیده

 کودهای پتاسیم, جذب و تجمع کادمیم در گیاه را در خاک های آلوده به کادمیم کاهش می دهند. به منظور بررسی نقش پتاسیم در کاهش اثر نامطلوب کادمیم در دو رقم گندم دوروم (بهرنگ و یاواروس), آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سطوح تیماری مختلف شامل شاهد, 20 میلی گرم کادمیم بر کیلوگرم خاک (از منبع کلرید کادمیم), 20میلی گرم کادمیم بر کیلوگرم خاک به همراه دو سطح 300 و450 میلی گرم پتاسیم بر کیلو گرم خاک از منبع سولفات پتاسیم و دو سطح 30 و 45 میلی گرم پتاسیم بر کیلو گرم خاک از منبع نانو کلات پتاسیم 27 درصد, در سال 1391 در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اجرا گردید. نتایج نشان داد که کادمیم به تنهایی باعث کاهش عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک, شاخص کلروفیل, محتوای آب نسبی, هدایت روزنه ای, محتوی کلروفیل کل و محتوای پتاسیم دانه هر دو رقم (به ترتیب 72 , 50, 22, 23, 57, 30 و 53 درصد) گردید, ولی میزان کادمیم دانه را به میزان 13 برابر افزایش داد. مصرف پتاسیم همراه با کادمیم به ویژه در سطوح 30 و 300 میلی گرم پتاسیم, به ترتیب از منابع نانوکلات پتاسیم و سولفات پتاسیم, منجر به کاهش اثرات نامطلوب ناشی از کادمیم بر صفات زراعی و فیزیولوژیک گردید و به ویژه محتوای کادمیم دانه را در مقایسه با تیمار کادمیم (به تنهایی) کاهش داد. براساس یافته های این پژوهش, پتاسیم نقش بسیار مهمی در بهبود رشد گیاه و کاهش تجمع کادمیم در دانه های دو رقم گندم مورد ارزیابی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لرکی، ساره، راهنما، افراسیاب، و آینه بند، امیر. (1394). اثر مصرف کودهای پتاسیم بر صفات فیزیولوژیک و تجمع کادمیم در دانه دو رقم گندم دوروم (Triticum turgidum ssp. durum (Desf.) Husn.). مجله علوم زراعی ایران، 17(3)، 223-235. SID. https://sid.ir/paper/57157/fa

    Vancouver: کپی

    لرکی ساره، راهنما افراسیاب، آینه بند امیر. اثر مصرف کودهای پتاسیم بر صفات فیزیولوژیک و تجمع کادمیم در دانه دو رقم گندم دوروم (Triticum turgidum ssp. durum (Desf.) Husn.). مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1394؛17(3):223-235. Available from: https://sid.ir/paper/57157/fa

    IEEE: کپی

    ساره لرکی، افراسیاب راهنما، و امیر آینه بند، “اثر مصرف کودهای پتاسیم بر صفات فیزیولوژیک و تجمع کادمیم در دانه دو رقم گندم دوروم (Triticum turgidum ssp. durum (Desf.) Husn.)،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 17، no. 3، pp. 223–235، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57157/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button