مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر همزیستی میکوریزا، مصرف ژل سوپرجاذب و گلایسین بتائین و عصاره چغندرقند بر صفات فیزیولوژیک و عملکرد دانه کرچک (.Ricinus communis L) در شرایط تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 236 | صفحه پایان 250

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر تعدیل کنندگی روش های زیستی (میکوریزا), محلول پاشی گلایسین بتائین و عصاره ریشه چغندر و ژل سوپرجاذب در شرایط خشکی در گیاه کرچک به عنوان کشت دوم, آزمایشی دوساله (1391 الی1392) به صورت کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی جهاد کشاورزی شهرستان اشنویه, استان آذربایجان غربی انجام شد. آبیاری بعد از رسیدن رطوبت خاک به 80, 70, 60 و 50 درصد ظرفیت زراعی به عنوان فاکتور اصلی و محلول پاشی گلایسین بتائین (50 میلی مولار), عصاره ریشه چغندر قند, ژل سوپرجاذب A200 ( 225 کیلوگرم در هکتار) و قارچ میکوریزا (Glomus mosseae) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که افزایش شدت تنش از 80 تا 50 درصد ظرفیت زراعی, باعث کاهش49 درصدی عملکرد دانه کرچک شد. کمترین میزان روغن (43.9 درصد) در دانه های گیاهان شاهد (آبیاری شده در ظرفیت زراعی 50 درصد) به دست آمد. بیشترین میزان مالون دی آلدئید (177.2نانو مول بر گرم وزن تر برگ) در تنش شدید خشکی و در گیاهان شاهد (تیمار نشده) به دست آمد. بیشترین عملکرد دانه (2730 کیلوگرم در هکتار), بیشترین میزان فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز (APX) 117.9 تغییرات جذب در دقیقه در میلی گرم پروتئین), بیشترین میزان فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) 87.1 تغییرات جذب در دقیقه در میلی گرم پروتئین) و حداکثر فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) 46.9 واحد در میلی گرم پروتئین) از تیمار محلول پاشی با عصاره چغندر به دست آمد. نتایج آزمایش حاضر نشان داد که در کلیه سطوح آبیاری, محلول پاشی گلایسین بتائین و عصاره چغندر از طریق القای سازوکار تحمل, باعث افزایش میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی شده و در نتیجه عملکرد دانه گیاهان تیمار شده به علت کاهش آثار مضر تنش خشکی نسبت به گیاهان شاهد, افزایش یافت. بر اساس نتایج این آزمایش به نظر می رسد که محلول پاشی برگی عصاره ریشه چغندر قند جهت تعدیل اثر تنش خشکی در کرچک مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هادی، هاشم، و کلانتر، عبدالقادر. (1394). اثر همزیستی میکوریزا, مصرف ژل سوپرجاذب و گلایسین بتائین و عصاره چغندرقند بر صفات فیزیولوژیک و عملکرد دانه کرچک (.Ricinus communis L) در شرایط تنش خشکی. مجله علوم زراعی ایران، 17(3)، 236-250. SID. https://sid.ir/paper/57162/fa

    Vancouver: کپی

    هادی هاشم، کلانتر عبدالقادر. اثر همزیستی میکوریزا, مصرف ژل سوپرجاذب و گلایسین بتائین و عصاره چغندرقند بر صفات فیزیولوژیک و عملکرد دانه کرچک (.Ricinus communis L) در شرایط تنش خشکی. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1394؛17(3):236-250. Available from: https://sid.ir/paper/57162/fa

    IEEE: کپی

    هاشم هادی، و عبدالقادر کلانتر، “اثر همزیستی میکوریزا, مصرف ژل سوپرجاذب و گلایسین بتائین و عصاره چغندرقند بر صفات فیزیولوژیک و عملکرد دانه کرچک (.Ricinus communis L) در شرایط تنش خشکی،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 17، no. 3، pp. 236–250، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57162/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button