مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,027
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تراکم بوته و نسبت اختلاط بر عملکرد کشت مخلوط ذرت شیرین (Zea mays L. var Saccharata) و ماش سبز (.Vigna radiata L)

صفحات

 صفحه شروع 367 | صفحه پایان 380

چکیده

 به منظور ارزیابی عملکرد بلال و دانه قابل کنسرو ذرت شیرین (Zea mays L. var. Saccharata) و میزان تولید محصول جانبی این زراعت (علوفه) در تک کشتی و مخلوط با ماش سبز (Vigna radiata L.), آزمایشی در تابستان سال 1385 در منطقه ورامین به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. تراکم بوته با سه سطح کم (D1), متوسط (D2) و زیاد (D3) به ترتیب 6, 8 و 10 بوته در مترمربع برای ذرت شیرین رقم S.C. 403 و 10, 20 و 30 بوته در مترمربع برای ماش رقم پرتو در کرت های اصلی و 5 سطح نسبت اختلاط ذرت شرین- ماش شامل (P1) 0:100, (P2) 25:75, (P3) 50:50, (P4) 75:25 و (P5) 100:0 در کرت های فرعی قرار داده شدند. در نمونه برداری زمان برداشت, محصول اقتصادی گیاه اصلی و صفات کمی در اجزای مخلوط شامل ارتقای بوته, تعداد پاچوش ها, شاخص سطح برگ, وزن خشک اندام های گیاهی و ماده خشک کل, به علاوه عملکرد بلال قابل کنسرو و اجزای عملکرد ذرت شیرین و ماش اندازه گیری شدند. برای تعیین تیمار برتر کشت مخلوط, شاخص های ارزیابی مانند ضریب ازدحام نسبی, شاخص رقابت و نسبت برابری زمین محاسبه شدند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف تراکم بوته بر صفات ارزیابی شده تاثیر معنی داری نداشت ولی اثر نسبت های اختلاط ذرت شیرین- ماش معنی دار بود (P<0.01). بر این اساس نسبت اختلاط 25:75 (ذرت شیرین- ماش) به عنوان نسبت اختلاط برتر تعیین شد, ذرت شیرین در این نسبت بالاترین وزن خشک 690.9) گرم در مترمربع), بیشترین عملکرد علوفه خشک 387.2) گرم در مترمربع), بالاترین عملکرد بلال قابل کنسرو 1241.14) گرم در مترمربع), و اجزای عملکرد بلال را در کشت مخلوط به خود اختصاص داد. بررسی شاخص های ارزیابی کشت مخلوط نیز نشان داد که این نسبت در تراکم کم (DIP2) نسبت برابری زمین معادل 1.03 و 1.09 به ترتیب برای عملکرد ماده خشک (قبل از برداشت بلال) و عملکرد علوفه کل (پس از برداشت بلال), بالاتر از تک کشتی و سایر تیمارهای مخلوط قرار گرفت. به این ترتیب به نظر می رسد که برای پر کردن خلاء زمانی بین دو کشت متوالی پاییزه کشت مخلوط گیاهان گرما پسندی مانند ماش و ذرت شیرین که دوره رشدی کوتاه دارند, مناسب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرلک، شهرام، و آقاعلیخانی، مجید. (1388). اثر تراکم بوته و نسبت اختلاط بر عملکرد کشت مخلوط ذرت شیرین (Zea mays L. var Saccharata) و ماش سبز (.Vigna radiata L). مجله علوم زراعی ایران، 11(4 (پیاپی 44))، 367-380. SID. https://sid.ir/paper/57297/fa

    Vancouver: کپی

    سرلک شهرام، آقاعلیخانی مجید. اثر تراکم بوته و نسبت اختلاط بر عملکرد کشت مخلوط ذرت شیرین (Zea mays L. var Saccharata) و ماش سبز (.Vigna radiata L). مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1388؛11(4 (پیاپی 44)):367-380. Available from: https://sid.ir/paper/57297/fa

    IEEE: کپی

    شهرام سرلک، و مجید آقاعلیخانی، “اثر تراکم بوته و نسبت اختلاط بر عملکرد کشت مخلوط ذرت شیرین (Zea mays L. var Saccharata) و ماش سبز (.Vigna radiata L)،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 11، no. 4 (پیاپی 44)، pp. 367–380، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57297/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button