مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

783
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات مورفوفیزیولوژیک، عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های لوبیا سفید (.Phaseolus vulgaris L)

صفحات

 صفحه شروع 436 | صفحه پایان 451

چکیده

 ارزیابی تاثیر شاخص های فیزیولوژیک بر عملکرد دانه از اهمیت زیادی در گیاهان زراعی برخوردار است. به منظور شناسایی خصوصیات مورفولوژیک و ارزیابی اثر برخی شاخص های رشد و ضریب استهلاک نوری بر عملکرد دانه و اجزای آن در لوبیا, آزمایشی در سال 1387 روی تعداد 46 لاین امید بخش لوبیا سفید به همراه دو رقم دهقان و دانشکده در قالب یک طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج اجرا شد. نتایج نشان داد که ژنوتیپ های لوبیا از نظر صفات مورد ارزیابی دارای اختلاف معنی داری بودند. در میان شاخص های فیزیولوژیک, شاخص سطح برگ و دوام سطح برگ همبستگی مثبت و معنی دار و ضریب استهلاک نوری همبستگی غیر معنی داری با عملکرد دانه داشتند. از بین اجزای عملکرد و صفات مهم تاثیرگذار در عملکرد دانه, همبستگی مثبت و بسیار معنی دار به ترتیب در تعداد دانه در بوته, عملکرد بیولوژیک و تعداد غلاف در بوته با عملکرد دانه مشاهده گردید. در بین ژنوتیپ های مورد بررسی, ژنوتیپ های 4.1, 7.1 و 6.7 به ترتیب با عملکرد 1169.1, 1160.2, 1154.4 گرم در متر مربع, پر محصول ترین ژنوتیپ ها شناسایی شدند. ژنوتیپ 4.1 دارای بیشترین شاخص سطح برگ, دوام سطح برگ و عملکرد بیولوژیک نسبت به کلیه ژنوتیپ های مورد بررسی بود. بر اساس نتایج این تحقیق به نظر می رسد که با متمرکز کردن اهداف اصلاحی روی شاخص های فیزیولوژیک, می توان عملکرد دانه لوبیا را بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سوقانی، محسن، واعظی، شاهین، و صباغ پور، سیدحسین. (1389). ارزیابی خصوصیات مورفوفیزیولوژیک, عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های لوبیا سفید (.Phaseolus vulgaris L). مجله علوم زراعی ایران، 12(4 (پیاپی 48))، 436-451. SID. https://sid.ir/paper/57313/fa

    Vancouver: کپی

    سوقانی محسن، واعظی شاهین، صباغ پور سیدحسین. ارزیابی خصوصیات مورفوفیزیولوژیک, عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های لوبیا سفید (.Phaseolus vulgaris L). مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1389؛12(4 (پیاپی 48)):436-451. Available from: https://sid.ir/paper/57313/fa

    IEEE: کپی

    محسن سوقانی، شاهین واعظی، و سیدحسین صباغ پور، “ارزیابی خصوصیات مورفوفیزیولوژیک, عملکرد دانه و اجزای آن در ژنوتیپ های لوبیا سفید (.Phaseolus vulgaris L)،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 12، no. 4 (پیاپی 48)، pp. 436–451، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57313/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button