Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

775
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

482
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی گرده افشان های دیپلوئید چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 162

چکیده

 به منظور بررسی ترکیب پذیری عمومی صفات کمی و کیفی چغندرقند تعداد 46 هیبرید حاصل از تلاقی23 والد گرده افشان دیپلوئید با دو والد نر عقیم به عنوان تستر به همراه سه تیمار شاهد از نظر10 صفت مهم زراعی و تکنولوژیکی چغندرقند در ایستگاه تحقیقاتی کمال شهر کرج در سال 1383 مورد بررسی قرار گرفتند. هیبریدها در یک آزمایش 49 رقمی در قالب طرح لاتیس مربع در چهار تکرار کشت شدند. تجزیه واریانس داده ها وجود تفاوت معنی دار بین تیمارها را از نظر صفات مورد بررسی نشان داد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس حاکی از آن است که بین تیمارها برای صفات عملکرد ریشه, عیار قند, نیتروژن, سدیم, پتاسیم, عملکرد شکرسفید, شکر قابل استحصال, عملکرد شکر و راندمان استحصال در سطح احتمال یک درصد و برای صفت درصد قند ملاس در سطح احتمال پنج درصد اختلاف معنی دار وجود دارد. ارزیابی داده ها از طریق روش تجزیه لاین × تستر پس از حذف شاهدهای آزمایش انجام شد. ترکیب پذیری عمومی لاین ها برای پتاسیم در سطح احتمال 5 درصد و برای صفات عیار قند, شکر قابل استحصال و نیتروژن در سطح احتمال یک درصد و برای صفات عملکرد ریشه, عملکرد شکر, عملکرد شکر سفید, سدیم, راندمان استحصال و درصد قند ملاس در سطح احتمال10 درصد معنی دار بود. با توجه به این که ترکیب پذیری عمومی برای صفات مذکور معنی دار شده است بنابراین وجود اثرات افزایشی در کنترل این صفات نقش دارند. هم چنین ترکیب پذیری خصوصی برای صفات عیارقند و شکر قابل استحصال و پتاسیم در سطح احتمال یک درصد و برای صفت نیتروژن در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود. بنابراین وجود اثرات غیر افزایشی نیز در کنترل این صفات دخالت دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتحی، محمدرضا، مصباح، محمود، رنجی، ذبیح اله، وزان، سعید، و فرخی، ابراهیم. (1386). بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی گرده افشان های دیپلوئید چغندرقند . مجله چغندرقند، 23(2)، 151-162. SID. https://sid.ir/paper/57468/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی محمدرضا، مصباح محمود، رنجی ذبیح اله، وزان سعید، فرخی ابراهیم. بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی گرده افشان های دیپلوئید چغندرقند . مجله چغندرقند[Internet]. 1386؛23(2):151-162. Available from: https://sid.ir/paper/57468/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا فتحی، محمود مصباح، ذبیح اله رنجی، سعید وزان، و ابراهیم فرخی، “بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی گرده افشان های دیپلوئید چغندرقند ،” مجله چغندرقند، vol. 23، no. 2، pp. 151–162، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57468/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا