مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین نیاز آبی و تاثیر تغییرات آن بر برخی صفات کمی و کیفی محصول چغندرقند

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 167

چکیده

 به منظور تعیین نیاز آبی گیاه چغندرقند و تاثیر تغییرات آب مصرفی بر برخی مولفه های تولید, آزمایشی به مدت چهار سال (1373 الی 1376) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اکباتان همدان اجرا گردید. بدین منظور, نیاز آبی بهینه, عملکرد ریشه و قند, کارایی مصرف آب بر پایه عملکرد ریشه, درصد قند و بازده مصرف آب بر اساس عملکرد قند در شرایط عدم محدودیت آب و مواد غذایی به روش بیلان آبی طی چهار دوره رشد 130, 134, 152 و 162 روزه اندازه گیری و مقایسه شدند. هم چنین به طور هم زمان نیاز آبی گیاه مرجع (چمن) با استفاده از لایسیمتر اندازه گیری گردید تا روند تغییرات ضریب گیاهی چغندرقند بررسی گردد. نتایج بررسی ها, حجم آب مصرفی چغندرقند را طی چهار سال به ترتیب 8427, 7328, 10256 و 9026 مترمکعب در هکتار با میانگین 8759 مترمکعب در هکتار نشان داد. میانگین چهار ساله حداکثر ضریب گیاهی در مرحله میان فصل 1.04 و حداقل آن در مرحله آغازین برابر 0.42 به دست آمد. بیشترین عملکردریشه, قند و درصد قند با طول دوره رشد 162 روزه, به ترتیب 116.8, 20.36 تن در هکتار و 17.43 درصد به دست آمد. کمترین مقدار عملکردهای ریشه, قند و درصد قند در دوره رشد 130 روزه به ترتیب برابر 52.21, 8.5 تن در هکتار و 16.26 درصد اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در دوره رشد 130 روزه ضمن کاهش عملکرد ریشه, کارآیی مصرف آب برای عملکرد ریشه و عملکردقند نیز به ترتیب به 7.1 و 1.2 کیلوگرم به ازای هر مترمکعب آب مصرفی کاهش یافت. در دوره رشد طولانی تر مقدار کارآیی مصرف آب برای عملکرد ریشه و عملکردقند به ترتیب 11.4 و دو کیلوگرم بر مترمکعب آب مصرفی بدست آمد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع ابیانه، حمید، فرخی، الهام، بیات ورکشی، مریم، و احمدی، محمود. (1390). تعیین نیاز آبی و تاثیر تغییرات آن بر برخی صفات کمی و کیفی محصول چغندرقند. مجله چغندرقند، 27(2)، 153-167. SID. https://sid.ir/paper/57623/fa

    Vancouver: کپی

    زارع ابیانه حمید، فرخی الهام، بیات ورکشی مریم، احمدی محمود. تعیین نیاز آبی و تاثیر تغییرات آن بر برخی صفات کمی و کیفی محصول چغندرقند. مجله چغندرقند[Internet]. 1390؛27(2):153-167. Available from: https://sid.ir/paper/57623/fa

    IEEE: کپی

    حمید زارع ابیانه، الهام فرخی، مریم بیات ورکشی، و محمود احمدی، “تعیین نیاز آبی و تاثیر تغییرات آن بر برخی صفات کمی و کیفی محصول چغندرقند،” مجله چغندرقند، vol. 27، no. 2، pp. 153–167، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57623/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button